Teknoloji

Leap Motion Project North Star ile güçlü artırılmış gerçeklik deneyimi vadediyor

Leap Motion Project North Star adını taşıyan ve el takibi üzerine kurulu olan artırılmış gerçeklik platformunu duyurdu. Hareketle arayüz yönetimi konusunda uzmanlaşan Leap Motion’ın duyurduğu platformda geniş ölçekli üretim maliyeti 100 doların altında olan bir başlık da bulunuyor. Leap Motion tarafından üretilen bir sensör barındıran artırılmış gerçeklik başlığı, kullanıcılara elleriyle nesneleri manipüle edebilme gücünü veriyor.

Project North Star’ın son kullanıcıya yönelik bir başlık olmadığını ve Leap Motion’ın da hâli hazırda cihazı geliştiricilere satmadığını belirtmek gerekiyor. Şirket bunun yerini önümüzdeki hafta itibarıyla donanımsal gereksinimleri ve yazılımları açık kaynaklı bir lisansın altında duyurmayı planlıyor. Leap Motion’dan yapılan açıklamada, referans tasarımlarının yeni ve deneysel artırılmış gerçeklik sistemlerine ilham vermesinin ve böylelikle deneyimler üzerine daha hızlı biçimde odaklanılabilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Leap Motion’ın başlık tasarımında yenileme oranları yüksek olan 3.5 inçlik iki adet LCD ekran bulunuyor. Bu ekranlar ışıklarını kullanıcının şeffaf katman olarak algıladığı vizöre yansıtıyor. Leap Motion’dan yapılan açıklamaya göre, bu yöntemle kullanıcılara 95 derece yüksekliğinde ve 70 derece genişliğinde bir görüş açısı sağlanıyor.

leap motion project north starBu açının mevcut artırılmış gerçeklik sistemlerinin sunduğundan çok daha geniş olduğuna dikkat çekilirken, Leap Motion’ın sensörü de hem dikey hem de yatay düzlemde 180 derecelik bir görüş açısı sağlıyor.

Leap Motion Project North Star ile etkileyici bir fiyat ve görüş açısı vadetse de, HoloLens veya Magic Leap gibi başlıklara bir rakip çıkaracak gibi görünmüyor. Elle etkileşim konusunda üst sınıf bir deneyim sunmaya odaklanan şirket, oda çapındaki deneyimde veya çevreyle olan etkileşimde pek iddialı görünmüyor. Tasarımın artırılmış gerçeklik donanımlarıyla ilgilenen küçük ölçekli üreticiler için önemli bir fırsat olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER