Teknoloji

Leap Motion el takip teknolojisini sanal gerçeklik başlığına entegre etti

osvr-leap-motion-260315

Yüksek profilli bir sanal gerçeklik başlığı, kendisine ait bir hareketle kontrol kurulumuyla birlikte gelecek. Leap Motion, geliştirdiği el takip teknolojisinin bu yaz kullanıma sunulacak olan açık kaynaklı sanal gerçeklik başlığı OSVR Hacker Development Kit’te kullanılacağını açıkladı. İlk olarak bir hareketle kontrol arayüzü geliştiren Leap Motion, en popüler sanal gerçeklik kontrol cihazlarından biri haline gelmişti. Çok sayıda oyun ve sanal gerçeklik şirketinin ortaklığıyla kurulan OSVR, Oculus Rift’in gelişim kitine kıyasla daha sağlam, daha ucuz ve daha modüler bir alternatif sunmasıyla tanınıyor.

OSVR mayıs ayında ön sipariş toplamaya, haziranda ise gelişim kitlerinin sevkiyatına başlayacak. OSVR’ın gelişim kitinin ön kısmında opsiyonel bir Leap Motion kapağı bulunacak. Bu kapak Leap Motion’ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü kontrol düzeneğine kıyasla daha sofistike bir görünüme sahip. OSVR’ın gelişim kiti 119 dolar karşılığında satılacak.

OSVR’ın sanal gerçeklik başlığı Sony, Oculus ve Valve gibi şirketlerin tüketici pazarına yönelik olarak geliştirdiği cihazlarla doğrudan rekabete girmeyecek. Ürünün öncelikli amacı yazılımcıların ve kontrol cihazı üreticilerinin sanal gerçeklik deneyimleri geliştirmek olarak lanse ediliyor.

Leap Motion CEO’su ve kurucusu Michael Buckwald, OSVR’ı seçerken kendilerini neyin cezbettiğini açıklamaktan geri kalmadı. Yazılımcıların standart bir giriş formuna erişim imkanı kazanacağını söyleyen Buckwald, bazen çeşitliliğin yazılımcıların işini fazlasıyla zorlaştırdığına dikkat çekti.

Uzun vadede sanal gerçeklik konusunda yeni işbirlikleri planladıklarını söyleyen Buckwald, Leap Motion teknolojisinin tüketici pazarına sunulacak sanal gerçeklik başlıklarına entegrasyonu konusunda ise bir takvim açıklamadı.

İLGİLİ HABERLER