Eğlence

League of Legends yapımcısı tamamen Tencent’in kontrolüne geçti

league of legends

League of Legends

Dünyanın en büyük internet şirketlerinden biri, artık dünyanın en popüler çevrim içi oyunlarından birisinin de sahibi konumunda. 2011’de League of Legends yapımcısı Riot Games’in çoğunluk hissesini satın alan Çinli internet devi Tencent, oyun stüdyosunun kalan hisselerini de kontrolüne geçirdi.

Taraflar arasındaki anlaşma, Riot Games’in “nakit tabanlı teşvik” programıyla birlikte açıklandı. Bu program sayesinde, League of Legends’ın başarısından Riot Games ekibinin faydalanması da mümkün kılınırken, plan çerçevesinde büyük yatırımcı Tencent’in Riot Games hisselerinin tamamına sahip olduğu ifade edildi.

2009 yılında yayınlanan ve halihazırda Riot’ın tek oyunu olan League of Legends, 67 milyon aylık aktif kullanıcısıyla dünyanın en popüler çevrim oyunları arasında sayılıyor. Riot Games’in halihazırda Berlin’den Tokyo’ya kadar uzanan 18 stüdyosu bulunuyor. Şirket, yeni yılda popüler oyununun önemli ölçüde yenilemeyi planlıyor.

League of Legends Tencent’in tek oyun yatırımı değil

Tencent, Batılı oyun yapımcılarını desteklemeye yabancı bir şirket değil. Şirket, Riot Games’e ek olarak Metal Gear War yapımcısı Epic Games ve ünlüler için mobil oyunlar hazırlayan Glu Mobile’da da hisse sahibi. Tencent, Call of Duty’nin çevrim içi versiyonunun yayınlanması için Activision Blizzard ile de işbirliği gerçekleştirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER