EğlenceTeknoloji

League of Legends evreni iki yeni oyunla büyüyor

league of legends
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz gece gerçekleşen The Game Awards ödül töreni, önemli duyurulara sahne olmuştu. Riot Games, yeni markası Riot Forge‘un etiketi altında çıkaracağı iki yeni oyunu tanıttı. Söz konusu oyunların ikisinin temelinde de Riot Games’in popüler oyunu League of Legends bulunuyor.

Bu oyunlardan ilki, Ruined King adını taşıyor. Airship Syndicate tarafından geliştirilen oyun, hem PC’de hem de konsollarda oyuncularla buluşacak. Convergence adını taşıyan diğer oyunun altında ise Double Stallion Games’in imzası yer alıyor. Convergence da hem PC’lerde hem de konsollarda oyuncuların karşısına çıkacak. Şu an için iki oyunun da çıkış tarihi açıklanmış değil.

Riot Forge’un duyurusu da kısa süre önce yapılmıştı. Şirket, bu stüdyoyu LoL evrenini küçük ve doğrusal oyunlarla büyütmek amacıyla kurmuştu. Riot odak noktasını büyük oyunlara çevirirken, Riot Forge’un daha bağımsız formatta oyunlar üzerinde çalışacağı açıklandı.

League of Legends için başka yenilikler de yolda

Riot Forge’un başındaki isim olan Leanne Loombe, yeni stüdyonun işleyiş mantığını şu sözlerle anlatmıştı: “Riot’un ‘tamamlanabilir’ oyunlar geliştirme konusunda çok fazla tecrübesi yok. League of Legends’a yeni bir renk getirmek adına bu konuda deneyimi olan stüdyolarla çalışacağız.”

Riot’un LoL evrenini genişletmek adına başka planları da mevcut. Şirket, geçtiğimiz ekim ayında düzenlediği 10. yıl etkinliğinde bir dizi yeni oyun ve girişimin duyurusunu yapmıştı. League of Legends’ın mobil versiyonu, bir çizgi dizi ve dövüş oyunu şirketin projeleri arasında yer alıyor. Riot, bir yandan da League of Legends’tan tamamen bağımsız olacak “Project A” kod adlı bir oyun üstünde çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER