EğlenceTeknoloji

League of Legends Dünya Şampiyonası İzlanda’da yapılacak

league of legends dünya şampiyonası
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünyanın dört bir yanındaki en iyi League of Legends oyuncularını buluşturacak olan League of Legends Dünya Şampiyonası, İzlanda’nın başkenti Rejkavik’te gerçekleştirilecek. Riot Games, geçtiğimiz ay şampiyonanın Çin’den Avrupa’ya taşınacağını duyurmuştu. 5 Ekim’de başlayacak turnuva, 6 Kasım’da sona erecek. Etkinliğin yapılacağı Laugardalshöll Kapalı Spor Salonu’na seyirci alınmayacak.

Bir diğer önemli League of Legends organizasyonu olan sezon ortası turnuvası da geçtiğimiz mayıs ayında yine Rejkavik’te gerçekleştirilmişti. Konuyla ilgili olarak Riot Games’ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Geçtiğimiz mayıs ayında sezon ortası turnuvasını yine Laugardalshöll’de seyirciler olmadan yapmıştık. Turnuva boyunca oyuncularda, personelde ve iş ortaklarında pozitif vakaya rastlanmamıştı. Herkesin emniyeti ve sağlığı için Worlds 2021 de seyirci olmadan gerçekleştirilecek. Sağlığı ve emniyeti öncelikli tutarak yerel ve uluslararası otoritelerden gelecek talimatlardan faydalanarak hareket etmeyi sürdüreceğiz.”

Riot Games turnuvanın detaylı takvimini de duyurdu. 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ön elemelerin ardından 11-18 Ekim tarihleri arasında grup aşaması oynanacak. Çeyrek finaller 22 Ekim’de, yarı finaller ise 30 Ekim’de başlayacak. Final maçı ise 6 Kasım’da oynanacak.

League of Legends Dünya Şampiyonası, pandemiden etkilenen tek e-spor etkinliği değil. Dota 2’nin en büyük etkinliği The International da pandemi nedeniyle Romanya’nın başkenti Bükreş’ten İsveç’in başkenti Stockholm’e taşınmıştı.

İLGİLİ HABERLER