EğlenceTeknoloji

League of Legends Dünya Şampiyonası için tarih verildi

league of legends worlds 2020

Bu yıl düzenlenen birçok espor turnuvasının koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenmesi veya iptal edilmesine rağmen Riot Games, 2020 League of Legends Dünya Şampiyonası etkinliğini 25 Eylül ile 31 Ekim tarihleri arasında Şanghay’da düzenleyeceğini duyurdu.

Finaller Pudong Futbol Stadyumu’nda düzenlenecek. Şirket, etkinliğin birkaç farklı yer yerine tek bir yerde düzenleneceğini ve bu şekilde etkinlik ortamını daha yakından kontrol edebileceklerini kaydetti.

Şu anda yapılan planlara göre, turnuvanın ilk aşamalarında seyircinin olmaması düşünülüyor. Şirket, finaller için seyirciye izin verilip verilmeyeceğini ise yerel otoritelerin direktiflerine bağlı olarak karar vereceğini söylüyor. Eğer seyircilerin alınmasına karar verilirse, biletler ve güvenlik önlemleriyle ilgili detaylar yaz sonuna kadar açıklanacak.

Riot Games, konuyla ilgili olarak yayınladığı açıklamada, “Oyuncularımız, taraftarlarımız ve Worlds 2020’yi hayata geçirmeye dahil olan herkes için güvenliğe öncelik vermek için çeşitli sağlık kuruluşları, yerel ve ulusal otoritelerin rehberliğinden yararlanmaya devam ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Dünyanın dört bir yanında spor ligleri ve turnuvaları alınan çeşitli önlemlerle yeniden başladı. Örneğin Türkiye’de Süper Lig, seyircisiz oynanan maçlarla haziran ve temmuz aylarında tamamlandı. Yurt dışında da benzer şekilde liglerin seyircisiz oynanan karşılaşmalarla tamamlandığına tanık olduk. Formula 1 gibi etkinliklerde de yeniden düzenlenen takvimler doğrultusunda ve şu anda seyircisiz biçimde etkinlikler gerçekleştiriliyor. Sporcuların Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığına dair haberler de geliyor ve bu sporcularla ilgili olarak, daha önce belirlenmiş tedbirler doğrultusunda hareket ediliyor.

Riot, 2020 League of Legends Dünya Şampiyonası sırasında oyuncuları korumak için ne gibi önlemler alacağını açıklamadı. Geçtiğimiz şubat ayında, Çin League of Legends Pro Ligi koronavirüs salgınının yükselişe geçmesi nedeniyle format değiştirmiş ve çevrimiçi karşılaşmalar düzenlenmeye başlanmıştı.

Overwatch, League of Legends, PUBG, Dota 2, Counter-Strike gibi oyun turnuvaları veya etkinlikleri geçtiğimiz ilkbaharda salgının dünya çapında yükseliş göstermesiyle birlikte ya askıya alınmış ya da iptal edilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER