EğlenceTeknoloji

League of Legends dizisi sonbaharda Netflix’e gelecek

league of legends

Uzun süredir beklenen League of Legends animasyon dizisi Netflix’e geliyor. Çevrimiçi içerik platformu bu dizinin Arcane adıyla izleyicilerin karşısına çıkacağını açıkladı. Dizinin duyurusu 2019’da League of Legends’ın onuncu yıl kutlamalarının bir parçası olarak yapılmıştı. Oyunun geliştiricisi Riot ise geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle Arcane’in yayın tarihinin 2021’e ertelendiğini açıklamıştı.

Arcane hakkında bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Şimdiye kadar dizinin sadece kısa bir tanıtımı paylaşılmış durumda. Ancak Arcane’in Riot Games’in League of Legends’ın ana strateji oyununun ötesine taşıma stratejisinin bir parçası olduğu biliniyor.

Bu strateji kapsamında çizgi romanlar, dijital kart oyunu, bir mobil yan oyun ve eski tarz bir kutu oyunu da oyuncularla buluşacak. Riot’un kısa filmlere olan ilgisi de animasyon dizisi tercihini anlaşılır kılıyor.

League of Legends ve Arcane, Netflix’in video oyunlarını dizi veya filme dönüştürme stratejisinin en yeni halkalarından biri olacak. Geniş izleyici kitlelerine ulaşan The Witcher, Castlevania, Tomb Raider ve Dota 2 de Netflix’in oyunlardan uyarlanan yapımları arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER