Teknoloji

LCD Soundsystem yeni şarkısını VR deneyimiyle birlikte sunuyor

Ünlü elektronik müzik grubu LCD Soundsystem, 2011’de dağıldığını açıklamış, ancak geçtiğimiz yıl yeniden bir araya gelmişti. Çalışmalarını sürdüren grup, Google’ın Veri Sanatları ekibi ile birlikte bir Web VR deneyimi geliştirdi. American Dream şarkısı “Tonite” için geliştirilen deneyim “Dance Tonite” (Bu Akşam Dans Et) adını taşıyor. HTC Vive veya Oculus Rift üzerinden erişilebilen bu deneyimde kullanıcılar kendilerini bir dans partisinin içinde buluyor.

Tek bir URL üzerine kurulu olan Dance Tonite, kullanıcılara cihazları doğrultusunda deneyim içinde farklı roller veriyor. Örneğin, bir sanal gerçeklik başlığı olmayanlar her şeyi bir kuşun gözünden görüyor. Ancak dansçıların üzerine tıklayıp fareyi basılı tuttuklarında dansçının perspektifi ekrana yansıyor.

Daydream View gibi sanal gerçeklik başlıklarında ise kullanıcılar odada etraflarındaki dansçıları izliyor. Oculus Rift gibi tam teşekküllü başlıklar ise oyunculara deneyime tamamen dahil olma imkanı sağlanıyor.

Performansa katkıda bulunabilenler, 16 saniyelik kısa bir video oluşturabiliyor. Kayıtta başlık koni, el kontrol cihazları ise silindir olarak gösteriliyor. Müzik sona erdiğinde tekrar başlıyor ve kullanıcılar az önce kaydettikleri bölümün üzerine yeni koreografi ekleyebiliyor. Bu ekleme işlemi toplamda 10 defa gerçekleştirilebiliyor. Kullanıcıların yaptıkları kayıtlar daha sonra projeye katılan diğer kullanıcılar tarafından izlenebiliyor. Kullanıcılar dans hareketlerine ve tekrar sıklıklarına göre, farklı atmosferler içinde gösteriliyor.

LCD Soundsystem vokalisti: Sanal gerçekliği ilk başta anlamamıştım

LCD Soundsystem’in vokalisti James Murphy ise projeyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: İlk başta büyük resme bakınca sanal gerçekliği anlamamıştım. Ancak deneyimin ardından projeyi sevdim. Benim için bu iş plaja gitmek gibiydi. Plaja gitmek istemiyordum ama yüzüp eğlenince çok keyif aldım. Bu da öyle bir deneyimdi.”

İLGİLİ HABERLER