
Lazer teknolojisi ile ilgili haberler bizde her zaman heyecan uyandırıyor, ancak biliyoruz ki bu teknolojinin tüketici elektroniğine aktarılması için biraz daha zamanın geçmesi gerekiyor. Işık ile güçlendirilmiş bilişim teknolojisi gelecek için oldukça fazla şey vaat ediyor.
Beş yıl içerisinde lazer sürücülü hibrit disklerin ticari ürünlerde yer alması bekleniyor. Bu teknolojide saniyenin trilyonda biri aralıklarla üretilen lazer ışınları ile disklere veri yazılacak ve disklerin üzerindeki veri okunacak. Şu anda yapılan çalışmalarda ilk lazer sürücüler 1 TBits/s hızlara erişmiş olsa da, gelecekte 100 TBits/s’nin ötesinde hızlara erişebilen femtosaniye (saniyenin katrilyonda biri) tabanlı lazer sürücüler ile bu diskler oldukça hızlanmış olacak.
Haberleri Kaçırma!
- Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve Top Stories'de bizi daha sık gör.
İlgili – TheFutureofThings
Bu fırsatlar ilginizi çekebilir
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.






