Eğlence

Laurene Powell Jobs Bale ve DiCaprio’ya Steve Jobs’u oynamamalarını söylemiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

laurene-powell-jobs-081015

Senaryosunu Aaron Sorkin’in kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Danny Boyle’un yaptığı biyografik Steve Jobs filmi, ABD’de 9 Ekimde vizyona giriyor. Ancak filmin prodüksiyon sürecinde yaşananlar da, ayrı bir filme konu olacak cinsten. Yapım şirketleriyle ilgili sıkıntılar çok daha önceden gün yüzüne çıkarken, Steve Jobs’un eşi Laurene Powell Jobs’un filmi engellemeye yönelik çalışmaları da son günlerde sıklıkla konuşuluyor.

The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre; Laurene Powell Jobs, filmi engellemek için Steve Jobs rolünü oynamaları gündeme gelen oyuncular Christian Bale ve Leonardo DiCaprio ile temasa geçmiş. Jobs, söz konusu görüşmelerde Bale ve DiCaprio’dan Steve Jobs rolünü kabul etmemelerini istemiş.

Filmin yapım sürecini yakından takip eden bir kaynak, The Hollywood Reporter’a yaptığı açıklamada “Laurene Jobs en başından itibaren bu filmin yapılmasını engellemeye çalıştı. Bunun için DiCaprio ve Bale’i aradı.” sözlerini kullandı.

Christian Bale ve Leonardo DiCaprio’dan söz konusu iddiaya ilişkin açıklama gelmezken; Steve Jobs filminin ilk yapımcısı olan Sony’den bir yönetici, Laurene Powell Jobs’un filmi engellemeye yönelik çalışmalarını doğruladı. Aynı yönetici, Jobs’un bu süreçte aktörleri aramış olabileceğini dile getirirken, bu çalışmaların film stüdyoları seviyesine de taşınmış olması muhtemel gözüküyor.

Laurene Powell Jobs’un filmi engellemeye çalışmasındaki temel nedenin filmin Walter Isaacson tarafından kaleme alınan Steve Jobs biyografisi üstüne kurulu olması gösteriliyor. Steve Jobs filmi, ülkemizde 11 Aralıkta vizyona girecek.

İLGİLİ HABERLER