Teknoloji

Larry Page’e göre Google’ın geleceği insanlar hakkında daha çok şey bilmesine bağlı

Google’ın patronu Larry Page, ”CEO’dan 2012 Güncellemesi” başlıklı bir mektup yayınlayarak şirketin mevcut hareketleri ve geleceğe dair vizyonu hakkında bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Mektuptaki en dikkat çekici nokta ise, Page’in Google Plus’a ve sosyal aramaya yaptığı vurgu. Mektup, Google’ın gelecek planları hakkında yeni bir bilgi içermezken, Page’in başa geçmesinden bu yana izlenen Google politikasına dair kapsamlı bir doğrulama özelliği taşıyor. Sosyal arama ve ürün birleştirme mektuptaki iki ana tema olarak ön plana çıkması ise okuyucuları pek fazla şaşırtmadı. Zira, Google’ın gizlilik politikasında yaptığı değişiklikler duyurulduğu andan itibaren büyük bir tartışma konusu olmuştu.

Page, bu konuda tahmin edilebileceği üzerine pek de çekingen bir tutum izlemiyor ve yapılan değişiklikler ile servis birleştirmenin kullanıcılara ”güzel ve basit bir Google deneyimi” yaşatmak adına yapıldığını ifade ediyor. İnsanların işlerini halletmeleri için Google’a yönlendirilmemeleri gerektiğini dile getiren Page, bunun kendiliğinden olana bir şey hale gelmesi gerektiğini savunuyor. Google’ın Google Plus hakkında sıklıkla duymaya alıştığımız hesabını da yeniden hatırlatan Page, sitenin -rakamlar aksini iddia etse de- ayda 100 milyon aktif kullanıcısı olduğunun altını çizdi. Gelecek nesil aramalarda sosyal ağların öneminin altını çizen Page, Google Plus’ın bu konuda şirkete yardımcı olduğunu ve kendilerine insanları ve bağlantılarını anlama fırsatı tanıdığını söyledi.

Page, ”sevgi ve güven” kavramlarının önemine de mektupta dikkat çekerken, şirketin büyük sorumluluklarını ve ortaklarına sağladığı faydaları methetmekten geri kalmadı. Şirket olarak ”şeytani” olarak tanımlanmadan da para kazanmanın mümkün olduğuna inandıklarını söyleyen Page, mektubunda Örümcek Adam’a da bir gönderme yaparak -en azından bize göre- büyüklüğün daha büyük sorumlulukları da beraberinde getirdiğini ifade etti. Şirket olarak her zaman doğru hareketlerini yapamadıklarını itiraf eden Page, gizlilik politikasındaki değişiklik ile kendilerine çıkar sağlamayı hedefledikleri yolundaki iddialara ise karşı çıktı ve Google’ın insanlar tarafından büyük sevgi görmesinin daimi amaçları olduğunun bir kez daha altını çizdi.

Page mektubunu bitirirken, şirket olarak insanlarda saygı uyandıran ürün ve servisler üreterek insanların dünyayı değiştirecek muhteşem şeyler yapmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti. Mektubun son derece vurucu bir finali olduğu kesin. Google’ın mektuptaki ifadeler doğrultusunda hareket edip etmeyeceğini ise zaman bizlere gösterecek.

İlgili – Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER