Teknoloji

Larry Page ve Sergey Brin Google’ın geleceği hakkında konuştu

google-logo-280613

Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin milyarder yatırımcı Vinod Khosla ile bir araya geldi ve ortaya ilginç bir sohbet çıktı. Rahat ve samimi bir havada gerçekleşen röpörtajda, Page ve Brin Google’ın kuruluş günleri, mevcut projeleri ve geleceğine dair açıklamalarda bulundu. Röpörtajda insnaoğlunu haftada beş gün çalışmak zorunda bırakan toplumsal yapıyı sorgulayan ikili, ABD sağlık sektöründeki düzenlemelerin çok ağır olduğuna ve bu durumun yeni teknolojilerin sektörde yaşamasını zorlaştırdığına dikkat çekti.

Nadiren birlikte röpörtaj veren Page ve Brin, Khosla ile sohbetlerine 1999 yılına dönerek başladı. Söz konusu tarihte Google’ın bir diğer arama motoru olan Excite’a satışı gündeme gelmiş, ancak Page ve Brin son anda satıştan vazgeçmişti. Excite’ın yatırımcılarından biri olan Khosla, anlaşmanın 350 bin dolar değerinde olduğunu belirtse de, Google kurucuları konuşulan miktarın 1 milyon doların üzerinde olduğunu iddia etti. Page ve Brin satışı veto etmelerinin gerekçesi olarak Excite’ın arama konusunda Google ile aynı tutkuyu paylaşmamasını gösterdi.

Geçen 15 yılın ve kaydedilen inanılmaz büyümenin ardından Google kurucuları yine şirketin rolünü sorgulamaya devam ediyor. İnsanların bilgisayar başında geçirdikleri vakit ve aldıkları bilgi miktarının arasında orantısızlık olduğunu söyleyen Larry Page, Google’ın işinin bu durumu düzeltmek olduğunu dile getirdi. “Kendimi şanslı hissediyorum” butonunu arama sonuçları arasında dolaşırken zaman kaybını önlemek için geliştirilen ancak tam sonucu vermeyen bir yöntem olarak niteleyen Page, Google Now’ın otomatik tanımlama özelliğinin daha etkin bir çözüm olduğunu belirtti.

Elde ettiği büyük başarıyla aramanın ötesine geçen Google, halihazırda pek çok ilginç proje geliştirmeyi de sürdürüyor. İnternet bağlantısı taşıyan balonlar, glikoz seviyesi ölçen kontakt lensler ve sürücüsüz otomobiller söz konusu projeler arasında akla ilk gelenler. Bu ilginç projelerin çoğunu yürüten Google X biriminin başında olan Sergey Brin, sürücüsüz otomobillerin standart otomobil tasarımlarını, hatta park alanlarına olan ihtiyacı azaltarak dünyanın tamamını değiştirebileceğini iddia etti.

Page ve Brin Google’ı gelecekte nelerin beklediğine dair açıklamalarda da bulundular. Şirketin makine öğrenmesi ve yapay zeka alanlarındaki sürecini değerlendiren ikili, sürücüsüz otomobillerin etrafını gören ve etrafına adapte olabilen bir teknoloji barındırdığına dikkat çekerken; düşünebilen ve mantık ilişkisi kurabilen bir yapay zekanın da mümkün olduğunu dile getirdi.

Page ve Brin röpörtajın sonunda toplumun genelini ilgilendiren bir konuya değinmeyi de ihmal etmediler. Page devletin mevcut haliyle verimsiz bir yapı olduğunu söylerken, çalışma zamanlarının kolaylıkla aşağıya çekilebileceğini dile getirdi. Google kurucusu kendilerini mutlu eden şeyleri sağlamanın şirket için zor olmadığının altını çizdi. Brin kısa bir süre için Page’in fikrini değerlendirdikten sonra Page’e katıldığını belirtti. Page ve Brin bugüne kadar kökten anlaşmazlık yaşamadıklarını ve düşünce yapılarının benzer olduğunu ifade ettiler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER