Manşetler

Larry Page Google’un yönetim kurulu başkanlığı koltuğuna oturdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz ocak ayının sonunda açıklanan Google’ın tepe yöneticiliğindeki değişim hamlesi dün itibariyle gerçekleşti. Uzun süredir Google’ın tepe yöneticiliği görevini üstlenmiş olan Eric Schmidt görevini arama devinin kurucularından Larry Page’e bıraktı.

Aslında Larry Page yönetim kurulu başkanlığı görevini ilk kez üstlenmiyor. Schmidt 2001’de göreve gelinceye kadar Google’daki bu görevi kendisi yürütüyordu. Ancak on yıl öncesinin Google’ı bugünkü dev hâline henüz gelmemiş, büyümeye çalışan bir arama motoruydu ve yönetilmesi nispeten kolaydı. Zaten Page ve Brin büyümeye başladıklarını hissettikleri anda tepe yöneticiliği görevini deneyimli bir isim olan Schmidt’e teklif etmişlerdi.

Eric Schmidt Google’ın yönetim kurulunda icra heyeti başkanı sıfatıyla varolmaya, dışa dönük fırsatlar ve ortaklıklara odaklanmaya devam edecek. Page ise Google’ın stratejik hamlelerinden ve ürün geliştirme kararlarından sorumlu olacak. Arama devinin diğer kurucusu Sergey Brin şirketin tepesinde önemli bir yer tutmaya devam edecek, ancak dikkatini Google’ın Kansas’ta faaliyete geçirmeyi planladığı gigabit hızında genişbant internet hizmeti gibi yeni projelere verecek.

İlgili – Google

İLGİLİ HABERLER