Teknoloji

Larry Page Android ile ilgili bilgiler verdi, toplam 1 milyar etkinleştirilmiş cihaz sayısı yakın

2013 ikinci çeyrek rakamlarını açıklayan Google bunun hemen ardından düzenlediği telekonferans oturumuyla ek detayları paylaştı. 14 milyar dolar gibi etkileyici bir gelir açıklayan Google aynı zamanda Android işletim sisteminin giderek artan popülaritesiyle ilgili de bilgiler verdi.

android-cihaz-aktivasyon-190713

Google CEO’su Larry Page tüketicilerin dizüstü bilgisayardan mobil cihazlara doğru geçiş yaptığını ve bu durumun da Google için muazzam bir fırsat teşkil ettiğini kaydetti. Page, günlük Android cihaz aktivasyon sayısının 1.5 milyona dayandığının da altını çizdi. Page, ilk Android telefonunun bundan beş yıl kadar az bir zaman önce çıktığını düşününce bu rakamın etkileyici olduğunun altını çizdi. Ayrıca Page, dünya çapında toplam 900 milyon Android cihazının etkinleştirildiği bilgisini de tekrarladı.

Page’in açıkladığı tabloya bakıldığında Android için toplam 1 milyarlık cihaz aktivasyon sayısı çok da uzak değil gibi görünüyor.

Android kullanıcıları şimdiye kadar Google Play Store üzerinden 50 milyarın üzerinde uygulama indirdi. Google Glass, akıllı saatler, oyun konsol sistemleri ve bunun gibi Android uygulamalarını çalıştıran cihazların artmasıyla birlikte ub rakam da hızlı şekilde artacaktır.

İlgili >>Google Telekonferans Oturumu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER