ManşetlerSatın Alma Rehberi

Dizüstü Bilgisayar Tavsiyeleri – Şubat 2020 [Video]

Hem Intel hem de AMD yeni nesil işlemcilerini çıkarmaya başladı. Piyasanın bu ürünleri barındıran dizüstü bilgisayarlarla dolması için birkaç ay daha geçmesi gerekiyor. Bununla birlikte geçen yılın ürünlerinde de dikkate değer fiyat indirimlerinin ve kampanyalarının düzenlendiğini görüyoruz. Bu nedenle piyasada nispeten güncel donanımlı ve uygun fiyatlı modeller bulmanız mümkün olacaktır. Dizüstü Bilgisayar Tavsiyeleri Şubat 2020 videomuzda ve yazımızda, bu sıralar satın alabileceğiniz en uygun dizüstü bilgisayarları listeliyoruz. Laptop önerileri için bu yazıyı okuyun veya videomuzu izleyin.

Acer Spin 3 SP314

acer spin 3 sp314

Fiyatı 5000 TL’nin altında bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız, Acer Spin 3 SP314 sizin için uygun bir model olabilir. İçinde Intel’in 8. nesil Intel Core i5-8265U işlemcisi bulunuyor. 8 GB RAM, 1 TB HDD, 128 GB SSD, Intel UHD 620 dahili GPU da mevcut. Windows 10 Home ile çalışıyor. Eğer bilgisayarda çoğunlukla internette gezinme, e-posta kontrolü, temel fotoğraf ve video düzenleme işleri, Netflix veya YouTube’dan video izleme gibi işlerle vakit geçirecekseniz, bu işlemci sizin için yeterli olacaktır. Üstelik 360 derece döndürülebilir ekranı sayesinde özellikle film izlerken dizüstü bilgisayarı daha rahat izleyecek biçimde konumlandırabilirsiniz. Ayrıca 14 inç, 1080p ekranı 360 derece döndürerek bir tablet biçimi de elde edebilirsiniz. Fırçalanmış metal görünümlü tasarımı ve tuş aralıkları geniş tutulmuş klavyesiyle Acer Spin 3 SP314’ün tasarımı da tatmin edici sayılır. HDMI çıkışı, USB-A tipi portlar ve SD kart yuvası da mevcut.

1. Lenovo Ideapad C340

lenovo ideapad c340

Biraz esneklik arayan, dizüstü bilgisayarını istediği zaman tablet gibi de kullanmak isteyenler için Lenovo Ideapad C340 uygun bir seçim olabilir. 360 derece döndürülebilir ekranı sayesinde klasik bir dizüstü bilgisayarın ötesine geçerek tablet gibi de kullanabilirsiniz. Ayrıca video izleme veya sunum için de farklı kullanım şekillerini tercih edebilirsiniz. 14 inç ekranı 1920 x 1080 piksel Full HD çözünürlüğe sahip ve yeterli bir görüş sunuyor. İçinde AMD Ryzen 5 3500U işlemci barındıran bu dizüstü bilgisayarda Radeon Vega grafik işlemci birimi de bulunuyor. 8 GB RAM, 256 GB SSD, Windows 10 Home işletim sistemi gibi özellikler de mevcut. Klasik Lenovo klavyeleri tarzında klavyesi, rahat kullanılabilir izleme dörtgeni, iki adet USB-A, bir adet USB-C portuyla, aynı zamanda SD kart yuvasıyla Ideapad C340 birçok açıdan tatmin ediyor. Parmak izi okuyucu da mevcut Fiyat-performans oranı yüksek gibi görünüyor.

2. HP Envy 13

hp envy 13

Şık tasarımlı bir ürün arayanlar için HP Envy 13 önerilebilir. İçindeki işlemci sekizinci nesil Intel Core i5, yani biraz eski bir işlemci var. Buna rağmen tasarımı ve diğer özellikleriyle, fiyatının karşılığını veren bir ürün olarak nitelendirilebilir. Eğer dizüstü bilgisayar ile yapacağınız işler genellikle ofis dokümanlarıyla meşgul olmak ve e-posta iletişimi ile sınırlı olacaksa, bu bilgisayar ihtiyaçlarınızı karşılar. 13.3 inç Full HD ekranı yeterli. Gümüş renkli şık tasarımına derin ve kullanışlı tuşlara sahip bir klavye eşlik ediyor. İzleme dörtgeni biraz küçük tutulmuş. USB-C portu ve microSD kart yuvasının bulunması artıları arasında yer alıyor. Aynı zamanda sağ kenarına parmak izi okuyucu da yerleştirilmiş. Bang & Olufsen destekli ses sistemi de Netflix veya YouTube’da video izlerken başka bir hoparlöre ihtiyaç bıraktırmayacaktır. 8. nesil Intel Core i5 işlemciye 8 GB RAM, 256 SSD, 2 GB VRAM’li Nvidia GeForce MX150 harici GPU eşlik ediyor. Windows 10 Home ile çalışıyor. 5500-6000 TL arasında değişen fiyatıyla, yukarıda listelediğimiz ürünler karşısında teknik özellikler açısından biraz daha zayıf görünüyor. Ancak tasarımı ve HP markası ile aradaki farkı kapatmaya çalışıyor.

3. Asus VivoBook S14 S432

asus vivobook s432

Asus’un geçen yılın ortalarında satışa sunduğu VivoBook S14 S432 modeliyle birlikte, ScreenPad olarak adlandırılan sıra dışı izleme dörtgeni daha uygun fiyat seviyelerine inmeye başlamıştı. İzleme dörtgeni görmeye alıştığımız yerde ikinci bir ekran bulunuyor. Bu ekran üzerinden çeşitli araçları ve bileşenleri kullanmak mümkün. Ya da burayı ikinci bir ekran olarak kullanabilir, ana ekranda farklı bir uygulamayla, ScreenPad üzerinde de farklı bir uygulamayla çalışabilirsiniz. Örneğin, ana ekranda bir ofis dokümanında çalışırken diğer yandan da ScreenPad üzerinden video izleyebilirsiniz. Harman Kardon destekli ses sistemi de video izlerken veya müzik dinlerken başka bir aksesuara ihtiyaç duymanızı engelliyor. Daha önce incelediğimiz Asus VivoBook S14 S432 kullanışlı bir dizüstü bilgisayar. Klavyesi rahat şekilde kullanılıyor, port seçenekleri de yeterli. İki adet USB-A portunun yanı sıra bir adet USB-C portu da var. HDMI çıkışı ve microSD kart yuvasını da görüyoruz. Asus’un Ergolift olarak adlandırdığı menteşe sistemi sayesinde kapağı kaldırdığınızda klavye bölümü de hafifçe yükseliyor. Böylelikle daha rahat yazı yazıyorsunuz. 14 inç Full HD ekran, 8. nesil Intel Core i5 8265U işlemci, 8 GB RAM, 256 GB SSD, Nvidia MX250 GPU, Windows 10 Home gibi özelliklere sahip bilgisayarı 6300 – 6800 TL bandında bulmak mümkün. Biraz daha farkla Core i7 işlemcili modele de sahip olabilirsiniz.

4. Acer Swift 7 SF714

acer swift 7 sf714

Eğer sizin için önemli olan hafif bir dizüstü bilgisayara sahip olmak ise, o hâlde Acer Swift 7 SF714, 897 gram ağırlığıyla piyasada bulabileceğiniz en hafif modellerden bir tanesi oluyor. Aynı zamanda epey ince olan bu üründe 14 inç 1080p Full HD ekran var. Dokunmatik ekran alternatif bir kontrol imkanı da sunuyor. Ekran-gövde oranı yüksek, bu nedenle de bir 14 inç bilgisayara göre daha kompakt tasarımı var. Klavye rahatça yazı yazmak için yeterli koşulları sağlıyor, ancak izleme dörtgeninin biraz sıra dışı yapıda olduğunu görüyoruz. Kısa ve geniş formuyla ekrana uyum sağlıyor. Yazı yazarken avuç içlerinizin izleme dörtgenine temas etmesi söz konusu olabilir. Intel Core i5-8200Y işlemci, 8 GB RAM, 256 GB SSD, Intel UHD 615 dahili GPU gibi özelliklerle daha çok internette gezinme, ofis uygulamalarını kullanma, temel fotoğraf ve video düzenleme gibi işler için uygun bir model gibi görünüyor. Ancak tek bir USB-C portu ile yaşamaya alışmalısınız, ancak bu portun aynı zamanda Thunderbolt 3 desteğine sahip olduğunu bilmek güzel. Windows 10 Home ile yüklü olarak geldiğini de belirtelim. Acer bu ürünün tek bir şarjla 11 saate varan çalışma süresine ulaşabileceğini söylüyor. Dizüstü bilgisayarı piyasada 9000 TL’ye kadar çıkan fiyatlardan bulmak mümkün oluyor.

5. Lenovo Yoga C740

lenovo yoga c740

Hem rahat taşınabilir ve esnek hem de iyi performans sunan bir ürün arıyorsanız, Lenovo Yoga C740 sizin için isabetli bir seçenek olabilir. Bu dizüstü bilgisayar, şimdiye kadar listelediklerimizden farklı olarak 10. nesil Intel Core i7 işlemciyle geliyor. Aynı zamanda videoda yer verdiğimiz siyah renkli modeli de epey şık ve havalı görünüyor. Lenovo tarzında klavyesi ve ona eşlik eden izleme dörtgeni de kullanışlı. Dolby Atmos destekli hoparlörler film izlerken farkını ortaya koyacaktır. Bunun yanı sıra parmak izi okuyucu da unutulmamış. Intel Core i7-10510U işlemci, 8 GB RAM, 512 GB SSD, Intel UHD dahili GPU, Windows 10 Home gibi başlıca özellikleri var. USB 3.1 destekli USB-C ve USB-A portları mevcut. 14 inç Full HD çözünürlüklü dokunmatik ekranı 360 derece döndürüp Yoga C740’ı bir tablet gibi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda stand ve çadır olarak adlandırılan kullanım modları da epey kullanışlı olacaktır. Yoga C740, 8000-9000 TL arası fiyatlarda alıcı buluyor.

6. Excalibur G770.9750

excalibur g770.9750

Casper’ın oyun bilgisayarı markası olan Excalibur, fiyat-performans oranı yüksek ürünlerle tüketicilere farklı ve uygun alternatifler sunuyor. Excalibur G770.9750 modeli de böyle bir ürün. 8000 TL’nin altında fiyatlarla Core i7 işlemci ve yüksek performansı sunuyor. Üstelik bir oyun bilgisayarına göre daha mütevazı görünüşe sahip tasarımıyla sadece oyunculara değil, diğer kullanıcı kesimlerine de hitap eden bir ürün oluyor. Intel Core i7-9750H işlemci, 16 GB RAM, 480 GB SSD, ikinci bir yuva ile depolama alanını genişletme imkanı gibi özellikler var. Ayrıca Nvidia GTX 1650 GPU ile güçlü bir grafik performansı sunuyor. Böylelikle yüksek bir oyun deneyimi sunuyor, aynı zamanda grafik veya video düzenleme gibi işler için de elverişli hâle geliyor. Bu Excalibur modelinde Ethernet portunun da yer aldığı çeşitli port seçenekleri bulunuyor. 15.6 inç Full HD ekranı tatmin edici bir görsellik sunarken, arka aydınlatmalı ve değişen renkteki tuşlarıyla bir oyun bilgisayarı havasını da taşıyor. Sayısal tuş takımı da mevcut. Excalibur G770’in farklı konfigürasyonlara sahip versiyonları mevcut. Buna göre fiyatlar da değişiklik gösteriyor.

7. Asus ROG Strix G731GW

asus rog strix g731gw

Eğer bütçeniz 10 bin TL’nin üstündeyse, o hâlde daha güçlü oyun bilgisayarları sizi bekliyor. Asus ROG Strix G731GW geçen yılın ortalarında piyasaya çıkmış bir model. Özellikler açısından epey güçlü. 17.3 inç Full HD çözünürlüklü IPS ekran 144 Hz yenileme hızıyla oyunlar için epey elverişli bir ortam sağlıyor. Intel Core i7 işlemci, 16 GB RAM, 1 TB SSD, Nvidia RTX 2070 gibi güçlü özellikleri de bu oyun bilgisayarında görüyoruz. Sol tarafta 3 tane USB portu varken arkada da USB-C’nin de aralarında olduğu çeşitli portlar mevcut. ROG Strix G731GW iddialı görünüşe sahip bir oyun bilgisayarı. Farklı renkte aydınlatmaya sahip klavyesinin yanı sıra dizüstü bilgisayarın kenarlarında da aydınlatmalar görüyoruz. Videodaki rengi epey çekici görünürken siyah rengin havalı durduğunu söylemeliyiz. G731GW biraz ağır ve büyük alanı nedeniyle her çantaya da kolaylıkla sığmaz. Bu nedenle daha çok gerçekten oyun oynamak isteyenlere hitap eden bir ürün olarak nitelendirilebilir. Fiyatı 13 bin TL seviyelerinde geziniyor.

8. HP Omen 15

hp omen 15

HP’nin Omen 15 modeli yeni bir model sayılır. Tasarımı itibarıyla sadece oyunculara değil, grafik çizimi veya video yapımı gibi işlerle uğraşanlar için uygun bir ürün olarak nitelendirilebilir. Nvidia RTX 2070 GPU ile hareket hâlindeyken bile güçlü bir grafik performansı sunuyor. Diğer teknik özellikleri de tatmin edici. Intel Core i7-9750H işlemci, 16 GB RAM ve 512 GB SSD’yi de görüyoruz. Bu arada 1 TB kapasiteli bir HDD de mevcut. Windows 10 Home ile yüklü olarak geliyor. 15.6 inç 1920 x 1080 piksel Full HD ekran taşıyan bu dizüstü bilgisayarın eksiksiz bir klavyesi var. Klavyenin farklı renkte aydınlatmaya sahip arka ışığı da var. Eğer isterseniz, bu aydınlatmayı kapatıp normal bir dizüstü bilgisayar havasını daha fazla yaşayabilirsiniz. 13 bin TL seviyesinde bir fiyata sahip olan HP Omen 15, günün büyük kısmını dışarıda geçirenler için uygun bir seçenek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER