ManşetlerSatın Alma Rehberi

Dizüstü Bilgisayar Tavsiyeleri – Ağustos 2021 [Video]

laptop önerileri 2021

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte okula dönüş hazırlıkları da yavaş yavaş başlıyor. Okul alışverişi içinde bilgisayar da her zaman önemli bir yer tutar. Buna ek olarak, yaz tatilinin bitiminin ardından yeniden işe başlarken kendisini yeni bir dizüstü bilgisayarla motive etmek isteyenler de şu sıralar yeni seçeneklerin arayışında olmalıdır. İşte dizüstü bilgisayar önerileri bu noktada epey işe yarayacaktır.

Teknoblog’da en son dizüstü bilgisayar tavsiyeleri videosu ve yazısı bundan tam bir yıl öncesine ait. O zamandan bu yana Intel ve AMD’nin yeni nesil işlemcilerini gördük. Aynı zamanda Apple da kendi tasarladığı M1 işlemcili MacBook serisi dizüstü bilgisayarlarını satışa sunmaya başladı. Aşağıdaki videoda ve yazıda yer alan dizüstü bilgisayar önerilerini tüm bu değişiklikleri ve yenilikleri göz önünde bulundurarak hazırladık. Burada yer alan ürünleri MediaMarkt’ın geniş mağazalarında ve mediamarkt.com.tr‘de bulabileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim.

HP 197Q9EA

hp 197q9ea

HP markalı ve aynı zamanda uygun fiyatlı bir dizüstü bilgisayar istiyorsanız, HP 197Q9EA modelini değerlendirme listenize alabilirsiniz. Bu notebook modelinde esas ödemeyi HP markasına yapacağınızı en baştan belirtelim. Tasarımıyla çok fazla ön plana çıkmasa da, sahip olduğu özelliklerle öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılayacaktır. 10. nesil Intel Core i3-1005G1 işlemci, 8 GB RAM, 256 GB SSD gibi başlıca donanım özellikleriyle; ilkokul veya ortaokula giden çocuklarınız için iyi bir seçim olabilir. 15.6 inç ekranı 1366 x 768 piksel çözünürlüğe sahip. Görüş açıları çok geniş olmasa da, yeterli parlaklığa sahip. Çocuklarınızın dersleri ve diğer aktiviteleri için yeterli bir görsel deneyimi sağlayacaktır. Web kamerasının kalitesi ise ortalamanın üstüne çıkmıyor. Çift stereo hoparlör, iki adet USB 3.1 Gen 1, bir adet USB 2.0, bir adet HDMI ve bir adet Ethernet olmak üzere yeterli port desteği bu dizüstü bilgisayarda mevcut. İlginçtir ki, DVD sürücüsü de var.

Casper X500

casper x500

10. nesil Intel 1005G1 işlemcili bir başka dizüstü bilgisayar da Casper’dan. 4 GB RAM, 120 GB SSD gibi bileşenleriyle özellikle ilkokul veya ortaokul seviyesindeki öğrenciler için yeterli performansı sunacaktır. 15.6 inç ekranının aynı fiyat segmentindeki diğer ürünlere göre sunduğu artılardan bir tanesi ise Full HD çözünürlük oluyor. IPS LED ekranın görüş açısı ve parlaklığı da yeterli. Üstelik ekran 180 dereceye kadar açılabiliyor. Sayısal tuş takımlı klavyenin yanı sıra tepkiselliği iyi seviyede olan ve yeteri kadar büyük bir izleme dörtgeni bulunuyor. İki adet USB-A tipinde USB 3.0 portu, bir adet USB-C portu, HDMI çıkışı ve SD kart yuvası var. Dolby Digital ses sistemiyle tatmin edici bir ses çıkışı sunuyor. Çift bant Wi-Fi desteği de mevcut durumda. Online dersler için de yeterli olacak bir web kamerası bulunuyor.

Asus X515JA

asus x515ja

Asus X515 serisi geniş bir seri ve içinde farklı bileşenlere sahip olan çeşitli konfigürasyonlar barındırıyor. X515JA modeli de fiyat-performans noktasında iyi bir denge arayanlara hitap ediyor. Bu dizüstü bilgisayarda 10. nesil Intel Core i3-1005G1 işlemci, 4 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza başlıca özellikler arasında yer alıyor. 15.6 inç ekran 1366 x 768 piksel çözünürlüklü ekran yeterli bir görüş sağlıyor. Yansıma önleyici kaplaması da aydınlık ortamlarda rahat etmeyi sağlıyor. Web kamerası da online dersler veya görüntülü görüşmeler için yeterli olacaktır. Şık tasarıma sahip olan dizüstü bilgisayarın sayısal tuş takımlı klavyesi de geniş tuş aralıklarına ve yeterli tuş basma mesafesine sahip. Trackpad’i de özellikle hareket hâlindeki kullanımlar için yeterli olacaktır. Çift bant Wi-Fi destekli model ihtiyaçlarınızı karşılayacak derecede portları bünyesinde barındırıyor.

Huawei MateBook D15 (2021)

huawei matebook d15 2021

Huawei dizüstü bilgisayarlarıyla epey iddialı. Şirket özellikle geçen yıl, pandeminin de etkisiyle MateBook D15 serisiyle büyük ilgi gördü. 2021 model Huawei MateBook D15 de bu çizgiyi sürdürmeyi hedefliyor. Bu dizüstü bilgisayarda 11. nesil Intel Core i5-1135G7 işlemci yüklü olarak geliyor. 8 GB RAM ve 512 GB SSD de bu işlemciye eşlik ediyor. Ayrıca Intel Iris Xe dahili grafik işlemci birimi mevcut. 15.6 inç ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlükle yeteri kadar net ve keskin yazılar, grafikler sunuyor. Çift hoparlörlü ses sistemi de Harman Kardon teknolojisini barındırıyor. Doyurucu ses çıkışıyla online derslerde öğretmeni duymanızı sağlamayacak, film izlerken veya oyun oynarken yüksek bir ses deneyimi yaşamanıza da izin verecektir. Eğer bir Huawei telefonunuz veya tabletiniz varsa, MateBook D15 ile yapacaklarınızın alanı daha da genişliyor. Huawei’nin EMUI 10 ve üstü sürümle çalışan telefonlarını bilgisayardan yönetmek, hızlı dosya transferinde bulunmak mümkün. Yine Huawei’nin MatePad 11 gibi yeni HarmonyOS tabletleriyle de ekran yansıtma, genişletme veya hızlı dosya transferi gibi imkanları sağlıyor. USB-C, USB-A tipi portları, HDMI çıkışı ve kulaklık jakıyla her ihtiyacı karşılarken, 65W şarj adaptörü sayesinde hızlı şekilde şarj oluyor.

Acer Aspire 7 A715

acer aspire 7 a715

Eğer bütçenizi 10 bin TL seviyesine kadar çıkarmanız mümkünse ve ayrık grafik işlemci birimli ve biraz daha üstün işlemcili bir dizüstü bilgisayar istiyorsanız, Acer Aspire 7 A715 sizin için uygun bir seçenek olabilir. Intel’in 10. nesil Core i7-10750H işlemcisi ve Nvidia GeForce GTX 1650 Ti ayrık GPU’suyla A715, sadece günlük işler için değil, fotoğraf veya video düzenleme gibi işlerde de kullanışlı olacaktır. Bunun yanı sıra, boş zamanlarınızda oyun oynamak isterseniz, bu dizüstü bilgisayar tatmin edecek bir oyun deneyimini size sağlayacaktır. 8 GB RAM ve 512 GB dahili hafıza barındıran dizüstü bilgisayarın 15.6 inç ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. İnce ekran çerçevesiyle gerçekten şık görünüyor. Web kamerası da görüntülü görüşmeler için yeterli olacaktır. Arka aydınlatmalı klavyesi ve trackpad’iyle her yerde işlerinizi rahat bir şekilde yapmanıza olanak sağlayacaktır. USB 3.0, HDMI, Ethernet gibi portların varlığının yanı sıra Wi-Fi 6 desteğiyle, kullanımı giderek artan yeni kablosuz ağ teknolojisinden de yararlanma imkanı veriyor. Windows 10 Home ile yüklü gelen bu dizüstü bilgisayar evde, işte veya dışarıda kullanım için gayet uygun. İşlerinizi her yerden rahatlıkla görmenize ve eğlenceyi de yaşamanıza izin verecektir.

Lenovo IdeaPad Gaming 3

lenovo ideapad gaming 3

Bütçeniz 10 bin TL civarına çıkabiliyorsa, düşünebileceğiniz bir başka mode de Lenovo IdeaPad Gaming 3 olabilir. AMD Ryzen 7 4800 H işlemcili bu dizüstü bilgisayarda Nvidia GeForce GTX 1650 Ti grafik işlemci birimi de bulunuyor. 16 GB RAM ile çoklu görev tarafında iyi bir performans vadediyor. 512 GB SSD de çoğu kullanıcının dosyaları, fotoğrafları, videoları için yeterli olacaktır. Lenovo’nun IdeaPad dizüstü bilgisayarlarında gördüğümüz tarzda tuş tasarımına sahip, sayısal tuş takımlı bir klavye var. Trackpad de oyun dizüstü bilgisayarlarında gördüğümüz büyüklükte. Oyun bilgisayarlarının havasını yansıtan keskin hatlara sahip bir tasarımı var. HDMI ve Ethernet portu gibi, oyun bilgisayarlarında olmasını beklediğimiz portlar IdeaPad Gaming 3’te mevcut. 15.6 inç ekranı, 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Geniş görüş açıları ve yeterli seviyede parlaklığı var. İnce ekran çerçevesinin üst kısmında web kamerası var. Bu kamera da görüntülü görüşmelerde veya yapacağınız oyun yayınlarında size yeterli olacaktır.

Apple MacBook Air

apple macbook air

Apple’ın kendi tasarladığı M1 işlemcileriyle birlikte Mac bilgisayarlar için yeni bir dönem başladı. Bundan böyle Apple’ın masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarında şirketin kendi tasarladığı işlemcileri göreceğiz. 10499 TL’lik fiyat etiketine sahip olan MacBook Air, Apple M1 işlemcili ilk dizüstü bilgisayarlardan bir tanesi. Şık, ince ve hafif gövdesine, Apple M1 sayesinde yüksek bir işlem gücünü sığdırıyor. MacBook Air incelemeleri, M1 çipli bu dizüstü bilgisayarın yüksek bir performans sunduğunu gözler önüne seriyor. Üstelik fansız tasarımı sayesinde ağır yük altında bile ses yok. Bilgisayarın anında uyanması ve kaldığınız yerden işinize devam etme fırsatı sunması da gerçekten çok etkileyici. 13 inç Retina ekran, 18 saate kadar kullanım imkanı sunabilen pil, arka aydınlatmalı Magic Keyboard, Touch ID parmak izi okuyucu, yüksek hıza ve kolay kullanıma sahip trackpad gibi özellikler de mevcut. macOS Big Sur ile yüklü geliyor ve önümüzdeki birkaç yıl boyunca da Apple’ın sunacağı yazılım güncellemelerini alacaktır.

İLGİLİ HABERLER