ManşetlerSatın Alma Rehberi

Öğrenciler için dizüstü bilgisayar önerileri (2023)

Okula dönüş hazırlıkları başladı ve her zaman olduğu gibi, teknolojik ürünler listenin başlarında yer alıyor. Eğer kendinize veya çocuğunuza okulu için bir dizüstü bilgisayar satın almayı düşünüyorsanız, hazırladığımız laptop önerileri sizin için isabetli seçim yapmaya yardımcı olabilir. Laptop önerileri 2023 videomuzda ve makalemizde, MediaMarkt mağazalarında ve mediamarkt.com.tr‘de bulabileceğiniz bazı seçeneklere yer veriyoruz.

Laptop önerileri listesini hazırlarken özellikle 12. veya 13. nesil Intel Core işlemci taşımasına dikkat ettik. Bununla birlikte Ryzen işlemcili bir seçeneğe de listemizde yer verdik. RAM olarak 8 ya da 16 GB, depolama alanının ise en az 512 GB olmasını dikkate aldık. Listede Intel Evo sertifikalı seçeneklerin de bulunduğunu belirtelim. Port seçenekleri bakımından da listede yer alan tüm modeller güncel nitelik taşıyor. Bu arada listeyi hazırlarken oyun, grafik tasarım ve video düzenleme gibi farklı ihtiyaçları da dikkate aldık. İlkokuldan üniversiteye kadar farklı yelpazedeki öğrencilere hitap eden seçenekler var. Şimdi para verip birkaç yıl boyunca herhangi bir performans hoşnutsuzluğu yaşamayı istemeyenler için taban fiyatı biraz yüksek tuttuğumuzu belirtmemiz gerekiyor.

Laptop önerileri 2023

Asus Vivobook X1503ZA-L1465W

laptop önerileri 2023 asus vivobook

20 bin TL civarında gezinen fiyatlarda bulabileceğiniz Asus’un bu Vivobook modelinin en önemli özelliği, fiyat segmentinde rakiplerinde pek görmediğimiz bir özelliği, yani OLED ekranı sunması. Bu modelin ekran boyutu 15.6 inç ve Full HD çözünürlük sunuyor. Yani ekran çözünürlüğü 1920×1080 piksel. Eğitim videoları, ders notları veya çoklu görevler için oldukça ideal bir boyut ve çözünürlük. Ekran kartı olarak Intel’in Iris Xe Graphics modelini kullanıyor ve bu kart paylaşımlı tip.

Asus X1503ZA-L1465W, 12. Nesil Intel Core i5 işlemciye sahip. Bu işlemci modeli i5-12500H ve temel işlemci hızı 2.5 GHz. Ancak işlemci hızı 4,5 GHz’ye kadar çıkabiliyor. Yani yüksek performanslı işleriniz için ideal. İşlemci çekirdek sayısı 12 ve 18 MB işlemci önbelleği ile hızlı ve etkili bir performans sunuyor. Ayrıca, 8 GB RAM ve 512 GB SSD depolama alanı ile geliyor. Yüksek hızlı veri transferi ve depolama için oldukça yeterli. Öğrencilerin materyalleri ve diğer içerikleri için yeteri kadar alan var. Aynı zamanda RAM de, aynı anda birden fazla tarayıcı sekmesi ve uygulama açarak çalışmak için yeterli görünüyor. Bağlantı konusunda da 2 adet USB 3.2 portu, bir adet USB-C ve HDMI bağlantısı var. Yani dışarıdan cihaz veya ekran bağlamak için bolca seçenek de mevcut.

İşletim sistemi olarak Windows 11 Home yüklü geliyor. Bu güncel bir işletim sistemi ile hem güvende kalır hem de geniş uygulama desteğinden yararlanabilirsiniz. Bluetooth özelliği ise Mouse ve klavye gibi aksesuarları kolayca bağlamanızı sağlayacaktır.

Sonuç olarak, Asus X1503ZA-L1465W, özellikle OLED ekranı nispeten uygun fiyattan sunmasıyla diğerlerinden ayrılıyor. Ayrıca şık bir gövdesi, kullanışlı bir klavyesi var. Üstelik sayısal tuş takımı sevenlerin de ihtiyaçları karşılanıyor.

Lenovo Yoga Slim 6

laptop önerileri 2023 lenovo yoga slim 6

Yaklaşık 23 bin TL’lik bir fiyat etiketine sahip olan Lenovo Yoga Slim 6, şık tasarımı ve hafif gövdesiyle özellikle üniversiteye yeni başlayanlar için kullanışlı bir seçenek. Özellikle internetten araştırma yapacak ve Office yazılımlarını kullanacak öğrenciler için yeterli performansı sunuyor. Bu modelin ekran boyutu 14 inç ve çözünürlüğü 1920 x 1200, yani WQXGA kalitesinde. Ekran oranı 16:10 ve OLED ekran tipine sahip. Ayrıca, 400nits parlaklık değeri ile dikkat çeken bu ekran, 100% DCI-P3 renk gamını ve 60Hz tazeleme hızını destekliyor. DisplayHDR True özelliği sayesinde yüksek dinamik aralıklı görüntüleri de son derece net bir şekilde izleyebilirsiniz.

Lenovo Yoga Slim 6, Intel Core i5-1240 işlemciye sahip. Bu işlemci 3.3 GHz ana frekansta çalışırken, Turbo Boost ile 4.4 GHz hıza çıkabiliyor. İşlemci çekirdek sayısı tam 12, yani çoklu görevler için oldukça uygun. Ayrıca 8 GB RAM belleği ve Iris Xe Graphics ekran kartı da performansı üst seviyelere taşıyor. Sabit disk olarak 512 GB SSD ile gelen bu model, yüksek hızlı veri transferi ve hızlı açılış süreleri sunuyor. Bağlantı seçenekleri arasında Wi-Fi, Bluetooth ve USB bulunuyor. İşletim sistemi ise Windows 11 Home, yani en günceli.

Mikrofon ve ön kamera da kaliteli. Online derslere rahatlıkla katılabilirsiniz. Üstelik özel gizlilik kontrolü ile ön kamerayı fiziksel olarak kapatabilirsiniz. Batarya kapasitesi 65Wh, bu da uzun süreli kullanım imkanı sağlıyor. Cihazın kalınlığı 14.9 cm ve ağırlığı ise 1.35 kg, yani taşıması oldukça kolay. Lenovo’nun klasik dizüstü bilgisayar klavyesi burada da mevcut. Yeterli tuş aralıkları ve tuş derinliğiyle ödevleri ve projeleri rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Lenovo IdeaPad Flex 5 / Ryzen 7

laptop önerileri 2023 lenovo ideapad flex 5

Bütçesini 25 bin TL civarlarına çıkarabilecekler için önerebileceğimiz bir Lenovo modeli daha var, o da IdeaPad Flex 5. Bu modelin en önemli özelliği ikisi bir arada niteliğinde olması. Yani ekranı 360 derece döndürerek bu dizüstü bilgisayarı bir tablet hâline getirebilirsiniz. Dokunmatik ekranı sayesinde özellikle tam ekran Windows 11 uygulamalarını daha rahat biçimde kullanmanız mümkün olacaktır.

Ekran özelliklerine biraz daha yakından bakacak olursak, Lenovo IdeaPad Flex 5, 14 inçlik bir ekran boyutuna sahip. Ekran çözünürlüğü ise 1920×1200 piksel ve WUXGA formatında. IPS panel tipi sayesinde renkler oldukça canlı ve görüş açısı geniş. Ayrıca, ekran kartı olarak AMD’nin Radeon Graphics modeli kullanılmış, bu da paylaşımlı tip bir ekran kartı.

Bu bilgisayar modelinin listedeki diğer modellerden farkı, AMD Ryzen 7 işlemciye sahip olması. İşlemci modeli 5700U, hızı 1.80 GHz, işlemci çekirdek sayısı ise 8. İşlemci önbelleği 8 MB. Yani, bu bilgisayar çoklu görevler ve hafif oyunlar için oldukça uygun. Modelin 8 GB LPDDR4x RAM’i bulunuyor. Bu da uygulamalar arası geçişler ve çoklu görevler için yeterli olacaktır. Depolama alanı olarak da 512 GB SSD ile geliyor. SSD, uygulamaların ve oyunların açılmasında hız açısından önemli avantaj sağlarken, 512 GB da öğrenciler için yeterli olacaktır.

Lenovo IdeaPad Flex 5, Bluetooth 5.1 versiyonu ile donatılmış. Ayrıca, işletim sistemi olarak en güncel olan Windows 11 Home kullanılıyor. Arka aydınlatmalı ve kart okuyucu gibi ekstra özellikler de mevcut. Öte yandan online görüşmeler için yeterli bir web kamerası var. Gizlilik için fiziksel bir kapatma anahtarı da eklenmiş. Öte yandan kimlik doğrulama için parmak izi okuyucusunu kullanarak ekran kilidini hızlıca geçebilirsiniz.

Sonuç olarak, Lenovo IdeaPad Flex 5, yeni eğitim yılı için öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek, performanslı ve kullanışlı bir bilgisayar modeli. İkisi bir arada tipiyle ders notlarını alırken veya ders çalışırken de esneklik sağlayacaktır.

HP Victus 15-FA1007NT

Bütçesini 30 bin TL’nin üzerine çıkarabilecek olanlar için farklı özelliklere sahip birçok oyun bilgisayarı seçeneği var. Onlardan bir tanesi de 13. Nesil Intel Core i7 işlemci seçenekleriyle gelen HP Victus 15 modelleri oluyor. Bu videoda odaklandığımız HP Victus 15-FA1007NT modeli, 15.6 inç boyutunda Full HD bir ekrana sahip. 1920×1080 piksel ekran çözünürlüğü, IPS panel tipiyle birleşerek size net ve canlı bir görsel deneyim sunuyor. Ekran kartı olarak NVIDIA’nın RTX 3050 modeli kullanılmış. Bu harici tip bir ekran kartı ve 6 GB hafızaya sahip. Yani, grafik tasarım, video düzenleme ya da oyun oynamak isteyen öğrenciler için oldukça ideal.

13. nesil Intel Core i7-13620H işlemcinin hızı 3.60 GHz, işlemci çekirdek sayısı ise 10. İşlemci önbelleği ise 24 MB. Bu yüksek işlemci özellikleri sayesinde, çoklu görevler ve ağır programlar için bile uygundur. Öte yandan dersten arta kalan zamanlarda oyun oynamak istediğinizde, işlemci ve grafik işlemcisiyle beklentileri iyi biçimde karşılayacaktır. 16 GB RAM ise aynı anda birden fazla uygulamayı veya tarayıcı sekmesini rahatlıkla çalıştırmaya izin verecektir. Depolama için 512 GB SSD kullanılıyor. Alan olarak yeterli olmakla birlikte SSD’nin kullanımı sayesinde dosyalarınızı ve uygulamalarınızı hızlı şekilde açabilirsiniz.

Oyun bilgisayarının havasını yansıtan tasarımı ve ona eşlik eden bir klavyesi var. Tuşlar arka aydınlatmalı. Üstelik sayısal tuş takımı da mevcut. Touchpad de yeteri kadar geniş ve bir mouse’a ihtiyaç bıraktırmıyor. Port seçenekleri bakımından da zengin ve öğrencilerin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacaktır.

HP Victus 15 modeli, sahip olduğu donanım özellikleriyle üniversite öğrencilerinin derslerinde büyük bir yardımcı olacaktır. Dersten arta kalan zamanlarda eğlence için de büyük bir arkadaş olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Eğer bütçeniz daha yukarıya çıkmaya uygunsa, daha üst seviyede bir işlemciye sahip olan konfigürasyonu da tercih edebilirsiniz.

Acer Nitro 5 AN515-58

laptop önerileri acer nitro 5

Bir başka oyun bilgisayarı önerisi ise Acer’dan. Acer Nitro 5, 15.6 inç boyutunda Full HD bir ekrana sahip. IPS paneli sayesinde açılardan bağımsız net bir görüntü kalitesi sunuyor. Ekran çözünürlüğü 1920×1080 piksel ve ekran yenileme hızı 144 Hz. Bu, oyun oynarken çok daha akıcı bir deneyim yaşamanızı sağlayacak.

Bu modelde, 12. nesil bir Intel Core i5 işlemci var. İşlemci hızı 3.3 GHz ve işlemci çekirdek sayısı 12. Bu sayede çoklu görevler ve yüksek performanslı uygulamalar için oldukça ideal. Ayrıca 18 MB işlemci önbelleği ile verimliliğiniz artacak. Bellek türü DDR4 ve toplamda 16 GB RAM kapasitesi mevcut. Depolama tarafında ise 512 GB SSD ile hızlı veri erişimi ve yüksek kapasite sunuluyor.

Oyun severler için oldukça cazip bir detay var: Ekran kartı NVIDIA RTX 3050 TI. Harici tip ve 4 GB hafızaya sahip olan bu ekran kartı, yüksek grafikli oyunları bile rahatlıkla çalıştırabilir. Windows 11 ile yüklü gelen bu oyun bilgisayarının, kendine yakışır bir tasarımı, renkli arka aydınlatmalı ve kullanışlı bir klavyesi var. Öte yandan port seçenekleri bakımından da bir hayli zengin görünüyor.

Sonuç olarak, Acer Nitro 5 AN515-58 modeli, özellikle oyun oynamayı seven öğrenciler için mükemmel bir okula dönüş seçeneği. Yüksek performanslı işlemci, geniş hafıza ve depolama seçenekleri ile öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına rahatlıkla yanıt verebilir.

Huawei MateBook 16s i9-13900H

laptop önerileri 2023 huawei matebook 16s

Son olarak listeye, incelemesini yeni yayınladığımız bir model olan 2023 model Huawei MateBook 16s’yi ekleyelim. Bu dizüstü bilgisayar, 16 inç büyüklüğünde ve 2520×1680 piksel çözünürlüğünde bir ekrana sahip. IPS panel tipi sayesinde görüntü kalitesi üst düzeyde. sRGB renk gamının yüzde 100’ü desteklenirken donanım bazında kalibrasyonla profesyonel seviyede renkler sunuyor. Bu özellikler, video izlerken ya da grafik tasarım yaparken büyük avantaj sağlayacaktır.

En önemli yeniliği ise 13. nesil Intel Core i9 işlemciye sahip olması. 14 çekirdekli ve 4.1 GHz maksimum saat frekanslı bu işlemci, zorlayıcı grafik, mühendislik ve tasarım uygulamalarının altından rahatlıkla kalkacaktır. Ayrıca oyun konusunda da beklentileri iyi şekilde karşılayacaktır. 16 GB RAM ve 1 TB SSD kapasitesi, bu dizüstü bilgisayarı depolama ve hız açısından oldukça etkileyici kılıyor. Bu sayede tüm dosyalarınızı rahatlıkla saklayabilir ve hızlı bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz.

Intel Evo sertifikalı bu dizüstü bilgisayar; Iris Xe grafik işlemci birimi, Thunderbolt 4 portu ve Wi-Fi 6E bağlantı desteğiyle birlikte geliyor. Port seçenekleri de ihtiyaçları rahatlıkla karşılıyor. Hem USB-C hem de USB-A biçiminde portlar var. Klavyesi ise, 1.5mm’lik tuş basma derinliğiyle rahatlıkla ve uzun süre boyunca yorulmadan yazı yazmayı sağlıyor. 1.99 kg ağırlığı ile taşıması oldukça kolay olan bu model, dışarıda çalışmayı seven öğrenciler için ideal. Öte yandan bir Huawei telefonunuz, tabletiniz veya kulaklığınız varsa, onunla MateBook 16s’yi kolayca bağlayabilir, verimliliği daha da artırabilirsiniz.

Sonuç olarak, Huawei MateBook 16S i9-13900H, yüksek performanslı işlemci, geniş hafıza ve depolama seçenekleri, üstün ekran kalitesi ve taşınabilirliği ile okula dönüş için mükemmel bir seçenek. Özellikle geleceğe dönük yatırım yapmak istiyorsanız, bu model fazlasıyla elverişli bir seçenek gibi görünüyor.

Laptop önerileri 2023 videomuzda ve makalemizde yer verdiğimiz ürünleri MediaMarkt’ta bulabilirsiniz. Bu içerik vesilesiyle tüm öğrencilere yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar dileriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER