Ulaşım

Lamborghini Countach yeni tasarımıyla yollara geri dönüyor

lamborghini countach

Lamborghini Countach, yukarıya doğru açılan kapılarıyla pek çok kişinin kafasında yer eden spor otomobil modellerinden biri. Klasik olarak nitelenebilecek Countach, uzun bir aranın ardından yenilenmiş şekilde tekrar yollara çıkacak.

Countach’in ne zaman geri döneceği şu an için belirsizliğini koruyor. Lamborghini tarafından paylaşılan kısa videoda ve şirketin internet sitesinde sadece “Gelecek mirasımızdır” şeklinde bir ifade yer alıyor. Lamborghini’nin 2025’ten önce elektrikli bir otomobil çıkarması beklenmezken, Roadshow sitesi yeni Countach’in hibrit bir motora sahip olabileceğine dair sızıntılara dikkat çekti.

Paylaşılan görüntülerde örtü altındaki otomobilin tasarımı klasik Countach’tan pek farklı değil gibi görünüyor. Super Car Blog sitesinin Lamborghini müşterilerine özel Unica uygulamasından alındığını iddia ettiği görseller ise otomobilin tam adını gösteriyor. Lamborghini Countach LPI 800-4 ismiyle geleceği söylenen otomobille ilgili detaylı açıklamanın 15 Ağustos’ta Monterey Otomobil Haftası’nda yapılabileceği belirtildi.

Lamborghini’nin yakında otomobille ilgili yeni detaylar paylaşması bekleniyor. Şirket bir taraftan da YouTube kanalında klasik Countach ile ilgili videolar yayınlamaya devam ediyor. Bu videolarda Apple’ın önemli yöneticilerinden Phil Schiller gibi isimler görmek mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER