Teknoloji

Lamborghini Alpha-One Android telefona herkesin parası yetmiyor

lamborghini alpha-oneHer ne kadar alıcısı çok az olsa da, pahalı ve lüks akıllı telefonlar dikkat çekici ürünler oluyor. Bunlara son örnek de Tonino Lamborghini’den, lüks otomobillerle ün yapmış bir markadan geliyor.

Tonino Lamborghini Alpha-One, simge niteliğinde bir akıllı telefon olarak tanımlanıyor. Bu telefon Birleşik Krallık ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki mağazalarda satışa sunuldu. Birleşik Krallık’ta sadece Londra’daki Harrods mağazasında satılıyor. Bu mağazanın üçüncü katında, üst sınıf mobil teknolojilere ayrılmış olan bölümdeki bir alanda telefon sergileniyor.

İtalyan marka, Alpha-One’ın aralarında el işlemeli İtalyan derisi ve korozyona karşı dayanıklı olması için özel olarak geliştirilmiş, aynı zamanda hafif sıvı alaşımın da aralarında bulunduğu en iyi malzemelerle oluşturulduğunu söylüyor.

Hatta telefonun kullandığı, titanyumdan da daha güçlü olduğu belirtilen likit metal Lamborghini’nin otomobillerinde de kullanılıyor. 5.5 inç QHD ekran ve Snapdragon 820 işlemci, bu telefonun başlıca teknik özellikleri arasında yer alıyor.

Her ne kadar işlemcisi geçen yılın üst sınıf işlemcisi olsa da, yani modası biraz geçse de, Alpha-One diğer özellikleriyle günümüzün üst sınıf akıllı telefonlarını yakalıyor. 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 3250 mAh pil, 8 megapiksel ön kamera, 20 megapiksel, optik ve dijital görüntü sabitleme özellikli arka kamera başlıca özellikler arasında bulunuyor.

Parmak izi okuyucusu, çift SIM kart yuvası ve çift Dolby hoparlörlü ses sistemi de diğer özellikler arasında bulunuyor.

Bu telefon Lamborghini’nin ilk Android telefonu değil. 2015’te de 88 Tauri ve Antares modellerini çıkarmıştı. Onlarla karşılaştırıldığında Alpha-One görünüş açısından daha az çekici görünüyor. Yine de 2500 dolarlık yurt dışı fiyat etiketiyle epey pahalı bir telefon olmayı sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER