Teknoloji

LaCie’den HDD ve SSD sürücü seçenekli, Thunderbolt portlu Little Big Disk – Video

LaCie, Little Big Disk adı verilen ve üzerinde Thunderbolt konnektörü barındıran taşınabilir harici disk sürücüsünü yurtdışında piyasaya sürdü. Bu ürün geçtiğimiz şubat ayında Apple, Intel tarafından geliştirilen ve iki yönde 10 Gbps’lik veri iletim hızına ulaşmaya olanak sağlayan Thunderbolt portu barındıran 2011 model MacBook Pro’larla birlikte ilk kez ortaya çıkmıştı.

Thunderbolt portlu Little Big Disk’in hem SSD hem de HDD barındıran versiyonları bulunuyor. SSD versiyonunun içinde 250 GB kapasiteli ve RAID opsiyonlu SSD sürücü yer alıyor. Bu sürücü 634 MBps’lik okuma hızına ulaşıyor, eğer ikinci sürücüyle zincirlenirse bu değer 870 MBps’ye ulaşıyor. HDD tabanlı versiyonda ise iki adet 2.5 inç’lik, RAID opsiyonlu HDD sürücü bulunuyor. 1 TB veya 2 TB’lık iki farklı konfigürasyonla sunulan HDD versiyonunun 1 TB’lığında 7200 rpm dönüş hızlı sürücü, 2 TB’lığında ise 5400 rpm dönüş hızlı sürücü yer alıyor. 190 MBps’lik okuma hızına sahip olan bu sürücülerden dört tanesi bağlanınca 782 Mbps’ye çıkılabiliyor.

LaCie Little Big Disk’in SSD versiyonu şu anda Apple’ın ABD’deki çevrimiçi mağazasında satılıyor. 250 GB kapasiteli SSD versiyonun fiyatı 900$, 500 GB kapasiteli SSD versiyonun fiyatıysa 1500$. SSD versiyonların 1-2 hafta içinde teslim edileceği belirtiliyor. HDD versiyonlara baktığımızda ise 1 TB’lık versiyon için 400$, 2 TB’lık versiyon içinse 500$ istendiğini görüyoruz.

Video: Thunderbolt portlu LaCie Little Big Disk

İlgili – Apple Store

İLGİLİ HABERLER