Teknoloji

LaCie Rugged Thunderbolt taşınabilir sürücü 1 TB SSD ile geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lacie-rugged-thunderbolt-1

Taşınabilir sürücü ihtiyacı duyan pek çok kişi için zorlu doğa şartlarının bir önemi olmasa da, doğa fotoğrafçıları ve belgesel yapımcıları gibi profesyoneller doğa şartlarına dayanabilen taşınabilir sürücülere ihtiyaç duyabiliyor. LaCie, Rugged serisi taşınabilir sürücüleriyle söz konusu profesyonel kitlenin ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Serinin en yeni üyesi ise potansiyel kullanıcılarına 1 TB depolama alanı vadediyor.

1 TB kapasiteli Rugged Thunderbolt, isminden de anlaşılacağı üzere, Thunderbolt uyumlu bir taşınabilir sürücü. Thunderbolt uyumlu bir bilgisayara sahip olanlar, LaCie’nin yeni taşınabilir sürücüsüyle birlikte yüksek transfer hızının keyfini sürebilir. Thunderbolt uyumlu bilgisayarı olmayanlara ise alternatif olarak USB 3.0 sunuluyor.

Taşınabilir sürücü, maksimum 387 MB/s transfer hızıyla 100 GB’lık veri transferini 5 dakikada gerçekleştirebiliyor. LaCie bu sürenin ortalama bir taşınabilir sürücünün transfer süresinin üçte biri kadar olduğuna dikkat çekiyor. Özel bir kılıfla korunan taşınabilir sürücü, ortalama bir su birikintisinin içine girmeye, toza, 2 metreye kadar yükseklikten düşmeye, titreşime ve şoklara dayanabiliyor.

Rugged Thunderbolt’un suya ve toza karşı dayanıklı olması için kılıfıyla birlikte kullanılması gerekiyor. Private-Public yazılımını da Rugged Thunderbolt ile birlikte sunan LaCie, 256-bit şifreleme seçeneği sunuyor. Nisan ayı içinde satışa sunulacak olan LaCie Rugged Thunderbolt’un ABD’deki fiyat etiketinde 949.99 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER