Teknoloji

LaCie Little Big Disk Thunderbolt’un yeni versiyonu SATA III SSD’lerle birlikte geldi

LaCie, Little Big Disk Thunderbolt sürücüsünü güncelledi, veri aktarım hızı birinci nesil modele göre üçte bir oranında artırıldı. Bir çift SATA III SSD barındıran yeni model 635 MB/s’lik veri aktarım hızına ulaşabiliyor. LaCie’nin iddiasına göre bu cihaz şu anda ortalıkta bulunan en yüksek Thunderbolt hızlarına erişiyor. Yeni Little Big Disk yine alüminyum kasada geliyor.

LaCie’nin belirttiğine göre yeni SATA III sürücülerinin dönüş hızı sayesinde kullanıcılar Thunderbolt barındıran PC veya Mac’lerinden 50 GB büyüklüğündeki dosya veya dosyaları iki dakikanın altında bir sürede diske aktarabilecek. Ya da aynı anda altı adet sıkıştırılmamış videonun aktarımını bu süre içinde gerçekleştirmek mümkün olacak.

LaCie Big Disk Thunderbolt modeli bir çift Thunderbolt portu bulunduruyor, böylelikle başka cihazlarla da papatya biçiminde bağlantı kurmak mümkün oluyor. LaCie bu cihazın kutusuna bir Thunderbolt kablosu da eklemiş.

Barındırılan iki SSD, kapasite veya yedekleme önceliğine göre RAID 0 veya RAID 1 biçiminde kurulabiliyor. 512 GB kapasiteli modelin yurt dışı satış fiyatı yaklaşık 590 pound olarak belirlenmiş. Bununla birlikte 1 TB kapasiteli ve doğal olarak daha pahalı bir alternatif de bulunuyor.

İlgili >> SlashGear

İLGİLİ HABERLER