Teknoloji

Lacie Thunderbolt 2 sürücüyle 4K içerik depolamaya teşvik ediyor, iOS cihazları için Fuel’i sunuyor

Lacie CES 2014’te Little Big Disk adını verdiği Thunderbolt 2 destekli ürününü tanıttı. Büyük boyutlu dosyalarla uğraşan çalışanları hedefleyen bu ürün 1375 MB/s’ye kadar varan veri transfer hızlarıyla dikkat çekiyor.

lacie-little-big-disk-060114

Dışarıdayken 4K ve 3D videoların yayınına ve düzenlenmesine izin veren RAID 0 kurulumlu 500 GB’lık PCIe Gen 2 SSD kümesi barındıran Little Big Disk Thunderbolt 2 sürücüsüyle gözüpek bir sinema sanatçısı 250 GB’lık 4K çekimi saklayabilir ve daha sonra bu çekimleri yapım ekibine 10 dakikanın altında bir sürede transfer edebilir.

Intel, Thunderbolt 2’yi geliştirirken hıza önem vermişti. 4K içeriğin yaygınlaşmasıyla birlikte hız daha fazla önem kazanacak. Lacie de bunun avantajını kullanmaya çalışıyor.

Öte yandan Lacie Fuel adlı sürücüsünün tanıtımını da CES’te gerçekleştiriyor. 1 TB kapasiteli taşınabilir sabit disk aynı anda 5 cihaza kablosuz bağlantı sunuyor. iPhone, iPod, iPad ile uyumlu olan ve bu cihazlara dosya erişimi sunan cihazın pili 10 saat aralıksız çalışabiliyor. Ayrıca bu cihazı mobil erişim noktası olarak kullanmak da mümkün oluyor. iOS cihazlarına, sunmadıkları depolama ve yedekleme işlevi bu şekilde kazandırılabiliyor.

lacie-fuel-drive-060114

Fuel drive bir bilgisayara harici sürücü olarak da bağlanabiliyor, böylelikle kullanıcılar dizüstü bilgisayarlarından güç kaybı yaşamadan dosya yükleme veya indirme işlemi gerçekleştirebiliyor. iOS cihazlarında dosya erişimi Seagate’in medya uygulamasıyla sağlanıyor. Ayrıca diskteki içeriğin oynatımı sırasında AirPlay aracılığıyla Apple TV’ye de yansıtmak mümkün oluyor. Dropbox entegrasyonu sayesinde de dosyaların otomatik olarak eşzamanlanması sağlanıyor.

Lacie Little Big Disk 2014’ün ilk çeyreğinde piyasada olacak. Lacie Fuel da çok yakında 199 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında piyasada olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER