Teknoloji

LaCie DJI Copilot drone ile yapılan kayıtların yönetimini kolaylaştırıyor

lacie dji copilotSeagate geçtiğimiz yıl DJI markalı drone’lar ile yapılan kayıtlar için ekstra depolama alanı işlevi gören bir sabit disk geliştirmişti. Şirket, bu ürünün LaCie DJI Copilot adını taşıyan yeni versiyonunu CES 2018’de gözler önüne çıkarttı.

Tıpkı selefi DJI Fly Drive gibi, DJI Copilot da 2 TB depolama alanına sahip. Seagate’ten yapılan açıklamaya göre; bu alan 65 saat uzunluğunda 30 fps 4K video kaydını ve RAW formatındaki 20 bin fotoğrafı saklamak için yeterli oluyor.

Copilot’un dikkat çeken yeniliği ise dosyaların doğrudan sabit disk üzerinden yönetilmesini mümkün hâle getirmesi. Diskin üzerinde bulunan yerleşik ekran sayesinde dosyalar rahatlıkla bir SD karta kopyalanabiliyor veya transfer edilebiliyor. Copilot BOSS adını taşıyan uygulama ise videoları bilgisayara aktarmadan izlemeyi mümkün kılıyor. Copilot’un ekranı dokunmatik olmasa da, bunun diskin dayanıklılığını artırmak için yapılmış bir tercih olduğuna dikkat çekiliyor.

Seagate, Copilot’u DJI ile geçtiğimiz yılki CES’te başlayan işbirliğinin ikinci aşaması olarak tanımlıyor. İki şirket, bu işbirliğiyle drone ile yoğun biçimde görüntü kaydı yapan ve dosyaları hareket hâlindeyken de yönetmesi gereken profesyonellere ulaşmayı hedefliyor.

LaCie DJI Copilot ilkbaharda satışa sunulacak

LaCie DJI Copilot önümüzdeki ilkbaharda satışa sunulacak. Ürünün ABD’deki fiyat etiketinde 349 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER