Teknoloji

Kuzey Koreli şirketten Wi-Fi bağlantısız Samjiyon Android tablet

Vatandaşlarına internet erişimi izni vermeyen Kuzey Kore, bu yılın başlarında yabancıların internete erişimi için 3G mobil geniş bant ağını aktif hale getireceğini açıklamıştı. Bu söz 1 Mart tarihinde yerine getirilse de, aradan bir ay geçmeden bilinmeyen sebeplerden ötürü bağlantı yeniden kapatılmıştı. İnternet erişimi bakımından ilginçlikler gösteren Kuzey Kore, Wi-Fi bağlantı özelliği olmayan Samjiyon Android tablet ile teknoloji yolculuğunda yeni bir adım attı.

samjiyon-tablet-kuzey-kore-270613

Söz konusu tablete dair ilk haber geçtiğimiz yıl The Wall Street Journal tarafından yayınlanmış ve Samjiyon’a ait bir görüntü de haberde yer almıştı. Tablete dair özellikler ise halen belirsizliğini korumakta. Samjiyon’un bilinen iki özelliği Android işletim sistemiyle çalışması ve Wi-Fi bağlantı özelliğine sahip olmaması. Ancak Kuzey Kore vatandaşlarının internet erişimi olmadığı için bu eksikliğin büyük bir sorun yaratması beklenmiyor. Fotoğraflardan Samjiyon’un 10 inç’lik bir ekrana sahip olduğu görülse de, henüz bu konuda bir doğrulama gelmiş değil.

Tabletin North Korea Tech tarafından yayınlanan son ekran görüntüleriyse bir Kuzey Kore televizyonundan alınma. Bu görüntülere bakarak cihaz ile ilgili bir şey söylemek oldukça zor. Tabletin vatandaşlar tarafından satın alınıp alınamayacağı ve satışa çıkması durumunda fiyat etiketinde ne yazacağı şu an için bilinmiyor.

İlgili >> North Korea Tech, The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER