Teknoloji

Kuzey Kore’ye göre Sony Pictures saldırısı haklı bir eylem

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

kuzey-kore-081214

Sony Pictures’a düzenlenen sanal saldırı teknoloji dünyasının gündeminde önemli bir yer işgal etmeyi sürdürüyor. Saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanan Kuzey Kore, iddiaları reddetmeyi sürdürse de; saldırıyı “haklı bir eylem” olarak nitelemekten geri kalmıyor. Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı’na konuşan bir devlet sözcüsü, saldırıyla bir ilgilerinin olmadığını ve Sony Pictures’ın kendilerini hedef olarak öne çıkarmasını anlayamadıklarını ifade etti. Ancak sözcü saldırının Kuzey Kore’nin Amerikan emperyalizmine karşı mücadelesini destekleyen kişiler tarafından gerçekleştirilen “haklı bir eylem” olabileceğini belirtmeyi ihmal etmedi.

Sony Pictures’a düzenlenen sanal saldırıda önce şirketin bilgisayar sistemleri etkisiz hâle getirilmiş, ardından yayınlanmamış filmler ve on binlerce gizli doküman internete sızmıştı. Yapılan incelemeler sonucunda saldırıda kullanılan kodun geçtiğimiz yıl Kuzey Kore tarafından Güney Kore’ye düzenlenen sanal saldırıda kullanılan kod ile çok benzer olduğu ortaya çıkmıştı.

Kuzey Kore yönetimi Sony Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği “The Interview” filmine yönelik eleştirilerini de sürdürüyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a yönelik bir suikast planını alan komedi filminin terörist eylemleri özendirdiğini ve yüce Kuzey Kore liderini aşağıladığını öne süren yetkililer, filmin yasaklanması için Birleşmiş Milletler’e başvuruda bulundu.

İLGİLİ HABERLER