EğlenceTeknoloji

Kutu oyunu Catan çok yakında artırılmış gerçeklik dünyasında

catan artırılmış gerçeklik

Catan 24 yaşında, simgeleşmiş bir kutu oyunu. Bu oyunda oyuncular Catan olarak adlandırılan kurgusal bir ada üzerinde koloniler inşa ediyor. Öğrenmesi kolay, derin stratejiye dayalı bu oyun şimdi artırılmış gerçekliğe geliyor gibi görünüyor.

TechCrunch‘ın haberine göre, klasik oyunun Catan: World Explorers adını taşıyan yeni versiyonu üzerine çalışmalar başladı. Oyunun sitesinde belirtildiğine göre, yeni oyun tüm dünyayı bir oyun tahtasının üstüne getirecek. Daha önce Pokémon Go ve Harry Potter: Wizards Unite adlı iki popüler AR oyunu ile bildiğimiz Niantic de bu oyunun geliştiricileri arasında bulunuyor.

Niantic oyun hakkında ağzı sıkı davransa da, oyunun hazırlık çalışmalarında bulunduğunu doğruladı. Şirketten The Verge sitesine yapılan açıklamada, CATAN: World Explorers‘ın Niantic Real World Platform üzerinde geliştirildiğini, 2020’de bu oyunla ilgili daha fazla bilginin paylaşılacağı kaydedildi.

catan artırılmış gerçeklik

Anlaşılan o ki, artırılmış gerçeklik tabanlı oyunda oyuncular diğer kişilerle ve NPC’lerle etkileşime girerek ticarette bulunabilecekler. Aynı zamanda kutu oyununda olduğu gibi zafer puanları için oynanabilecek.

Catan ilk kez bir oyun tahtasının ötesindeki platforma geçiş yapmıyor. Oyunun akıllı telefonlara ve oyun konsollarına özel versiyonları da bulunuyor. Ancak bu gelecek versiyonun diğerlerinden daha çekici olacağını kabul etmek gerekiyor. Gerçek hayat üzerinde yollar ve binalar inşa etmenin nasıl gerçekleşeceğini görmeyi merakla bekliyoruz. Bunun için birkaç ay daha beklememiz gerekecek.

İLGİLİ HABERLER