Teknoloji

Kurumsal müşterileri hedefleyen Dropbox daha profesyonel bir isim buldu

Dropbox servislerini kurumsal müşteriler için daha çekici hâle getirmek amacıyla birtakım çalışmalar yapıyor. Son adım ise kurumsal hizmetlerin “Dropbox for Business” markası altına toplanması oldu. Eskinin “Dropbox for Teams”, yani “Ekipler için Dropbox” markasından yapılan bu değişiklikle birlikte Dropbox’ın kurumsal ürünleri daha profesyonel bir nitelik kazanmış oldu.

dropbox-logo

Şirket yeni ismi yeni bir özellikle süslüyor. Kurumlar için oldukça önemli unsurlardan bir tanesi olan SSO (single sign-on – tek oturum açma) da sunulmaya başlandı. Özellikle BT departmanlarına ve katı güvenlik kurallarına sahip olan kurumlar için oldukça önemli olan bu özellik sayesinde çalışanlara Microsoft’un Active Directory gibi servislerini kullanarak giriş yapma, Dropbox ve diğer servislere hızlı erişim sağlama imkanı veriliyor. BT departmanları bu sayede Dropbox üzerindeki aktiviteleri de daha düzgün şekilde kontrol etmiş olacaklar.

Dropbox oturum açma desteği için Ping Identity, Okta, OneLogin, Centrify ve Symplified gibi kurumlarla işbirliğine gittiğine açıkladı ve gelecek ay itibariyle bu işlevi kurumlara sunmaya başlayacak. Yeni isim ve oturum açma desteği şirketin çalışanlarının Dropbox üzerindeki faaliyetlerini takip etmek isteyen kurumlar için yeniden tasarladığı yönetim panelini sunmasından yaklaşık iki ay sonra geldi.

İlgili >>Dropbox for Business Blog

İLGİLİ HABERLER