Manşetler

Küresel tablet pazarı küçüldü, Apple ve Huawei büyüdü

ipad 2018 inceleme

ipad 2018 incelemeDünya çapındaki tablet pazarı birbiri ardına gelen yıllar boyunca düşüş yaşıyor ve bu durum bir ömür boyu sürecekmiş gibi geliyor. Aslına bakarsanız, bu aşağı gidiş birbirini takip eden 15 üç aylık dönemde devam ediyor ve 2018’in ikinci çeyreğinde de bu durum değişmemiş gibi görünüyor.

IDC’nin en son sektör araştırmasının sonuçlarına göre, Apple ve Huawei’nin gösterdiği hafif artışların dışında, diğer tablet üreticileri kan kaybetmeye devam ediyor.

Geride kalan Nisan-Haziran 2018 dönemi içinde dünya çapında 33 milyon adet tablet satıldı. Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında 5 milyonluk bir düşüş kaydedildi. Önceki yıllarda tablet satışları, yüzdelik bazda tek haneli rakamlarla azalış gösterirdi. Ancak bu yıl düşüş çift hanelere ulaştı. IDC’ye göre, küresel tablet pazarı bu çeyrekte yüzde 13.5 oranında küçüldü.

IDC’nin kıdemli araştırma analisti Jitesh Ubrani, müşterilerin ve kurumların birbirinden ayrılabilir ürün biçimlerine ilgi gösterdiğini, ancak bütçeleri kısıtlı olanlar için seçeneklerin az olduğunu, bundan dolayı da geleneksel PC’lere yöneldiklerini kaydetti. Ne var ki; kullanıcıların beklentilerine uygun performans ve yazılımlar sunan Surface Go, Chrome OS tabanlı tabletler ve yakında beklenen daha uygun fiyatlı iPad Pro’nun çıkışıyla birlikte hibrit ürün kategorisi için geleceğin parlak görüldüğünü kaydetti.

Apple ve Huawei, yukarıda da belirttiğimiz gibi büyüme gösteren tek iki şirket oldu. Huawei yüzde 7’ye yakın bir oranla Apple’ın önüne geçti. Ancak Apple, 11 milyonun üstünde olan toplam sevkiyat rakamlarına göre tablet pazarının lideri olmayı sürdürüyor. Tüm büyük şirketlerin sattığı tabletlerin üçte birini tek başına sattı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER