Teknoloji

Akıllı telefon satışları dünya genelinde yüzde 8 oranında düştü

yurt dışı telefon harcı kaydı imei

Küresel akıllı telefon satışları, 2023’ün üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 oranında geriledi. Counterpoint Research araştırma şirketine ait en son rapora göre, kullanıcı talebinin yavaşlaması bu gerilemenin birincil faktörü olarak öne çıkıyor. Satışların 2023’ün ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 2 oranında artmasında ise iPhone 15 serisinin çıkışının etkili olduğu belirtiliyor.

Samsung, yüzde 20’lik pazar payıyla 2023’ün üçüncü çeyreğinde de zirvedeki yerini korudu. Güney Koreli şirketin satışlarında itici güç görevini Galaxy A serisi üstlendi. Apple yüzde 16 ile ikinci sırada yer alırken, Xiaomi de yüzde 12 ile üçüncülüğü elde etti.

İlk beşin tamamlayıcıları da yine Çinli üreticiler oldu. Listenin dördüncü sırasında yüzde 10 pazar payı ile Oppo bulunuyor. Oppo’yu yüzde 8’lik pazar payı ile Vivo takip ediyor.

küresel akıllı telefon pazarı

Küresel akıllı telefon pazarında sadece üç üretici satışlarını artırabildi

Küresel akıllı telefon pazarında yıllık bazda büyüme kaydetmeyi başaran üreticiler Honor, Huawei ve Transsion Group (Tecno, Infinix ve Itel) oldu. Apple dışında ilk beş sırada yer alan tüm üreticiler ise yıllık bazda çift haneli oranlarda kayıp yaşadı. Counterpoint Research analistleri, eylül ayındaki ivmenin yılın son çeyreğinde de sürmesini ve akıllı telefon pazarının yılı güçlü bir şekilde kapatmasını bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER