Teknoloji

Küba geneline Wi-Fi bağlantı noktaları kuruluyor

kuba-181214

Küba, vatandaşlarını çevrim içi olmasını kolaylaştırmak ve ucuzlatmak için ada geneline Wi-Fi bağlantı noktaları yerleştirilecek. Juventud Rebelde isimli yerel gazetede yayınlanan habere göre, ülkenin devlet yönetimindeki telekomünikasyon şirketi tarafından kurulacak 35 bağlantı noktası, temmuz ayının başından itibaren faaliyete geçecek. Yeni bağlantı noktalarıyla birlikte ülkede çevrim içi olmanın bedeli de düşecek. Kullanıcılar bundan böyle saati 2 dolar karşılığında internete bağlanabilecek. Söz konusu rakamın Küba standartları için çok yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.

Küba’da kurulacak bağlantı noktalarında kullanıcılara belli bir hız sınırlaması uygulanacak. Altyapı kapasitesi itibarıyla sadece 50 ila 100 kullanıcı söz konusu bağlantı noktalarından eş zamanlı olarak faydalanabilecek.

The New York Times, ülkede akıllı telefon sahibi genç nüfusun artması nedeniyle kapasite sınırlamalarının da bir problem olabileceğini dile getirdi. Havana’da yerel bir sanatçının atölyesinde bulunan mevcut bağlantı noktası için “sürekli kalabalık” tanımlaması kullanılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER