Teknoloji

Koronavirüs salgını yeni emojilerin çıkışını geciktirecek

emoji koronavirüs

2020’de kullanıma sunulacak yeni emojiler için tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda. Bu emojiler, daha önce planlandığı şekilde işletim sistemlerinde, sosyal ağlarda ve uygulamalarda kullanıcıların karşısına çıkacak. Ancak küresel koronavirüs salgını nedeniyle 2021 model emojilerin yayın tarihi gecikecek.

Emojilerin hazırlanmasından sorumlu olan Unicode Consortium, 14 numaralı versiyonun çıkışını altı ay erteledi. Bu da 2021 model emojilerin 2021’in mart ayı yerine eylül ayında yayınlanacağı anlamına geliyor. Söz konusu emojilerin uygulama ve cihazlara eklenişinin ise bu tarihten birkaç ay sonrasını bulması bekleniyor.

Mevcut koşullar dünya genelinde pek çok projeye ara verilmesine neden olmuş durumda. Unicode Consortium’un aralarında büyük teknoloji şirketlerinin de bulunduğu paydaşlarının önemli kısmı, hâlihazırda emojilerden daha ciddi ve hayati konularla uğraşıyor. Unicode Consortium’un başkanı Mark Davis de durumu “Bu yıl geçmişte uyduğumuz takvime bağlı kalmamız mümkün görünmüyor.” sözleriyle özetledi.

Unicode Consortium, küresel koronavirüs salgını nedeniyle yeni emojiler gecikecek olsa da, 2021’in ilk yarısını kurtarmak için bir alternatif hazırladı. 13.1 güncellemesini hazırlayacak olan emoji kurulu, mevcut emojileri birleştirerek yeni seçenekler sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER