Teknoloji

Siber korsanların yeni hedefi koronavirüs aşısı araştırmaları

kovid-19 aşısı koronavirüs

Koronavirüs aşısı ve tedavisi üzerinde çalışan şirketler, bir süredir bazı siber saldırılarla da mücadele ediyor. Microsoft tarafından yayınlanan bir blog yazısı, bu saldırıların ardında Kuzey Kore ve Rusya’daki siber korsanların olduğunu işaret ediyor. Yazılım devinin verdiği bilgiye göre; bu saldırılardan ABD, Kanada, Fransa, Güney Kore ve Hindistan’da bulunan araştırmacılar etkilendi.

Microsoft’un müşteri emniyeti ve güvenden sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Tom Burt, saldırıya uğrayanların önemli bir kısmının koronavirüs aşısının klinik testlerinde önemli noktalara geldiğini belirtti. Yazılım devi saldırıya uğrayan şirketlerin adını açıklamazken, saldırıda ele geçirilenler konusunda da bilgi vermedi. Kuruluşların durumdan haberdar edildiğinin altını çizen Microsoft, etkilenen şirketlere de yardım önerisinde bulunduğunu açıkladı.

Microsoft, saldırıların büyük kısmının uyguladığı güvenlik önlemleri sayesinde engellendiğini vurgulamayı da ihmal etmedi.

Yazıya göre, siber saldırılar için farklı yöntemler kullanıldı. Bu yöntemler arasında kaba kuvvet ve oltalama saldırısı gibi taktikler de bulunuyor. Siber saldırıların pandemiyle mücadeleyi baltalamaya kadar uzanmasının rahatsız edici olduğunu söyleyen Tom Burt, bu vicdansız saldırıların sivil toplum tarafından lanetlenmesi gerektiğini ifade etti.

Koronavirüs salgınında ikinci dalga pek çok ülkeyi etkilerken, koronavirüs aşısı konusunda kaydedilen ilerlemeler umut vadediyor. Pfizer ve iki Türk bilim insanı tarafından kurulan BioNTech tarafından geliştirilen aşının testlerinde yüzde 90 olumlu sonuç alındığı geçtiğimiz hafta açıklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER