Teknoloji

Korona virüsü Huawei P40 serisinin çıkışını etkiler mi?

huawei p40 pro

Huawei bu haftanın başlarında, MWC 2020 kapsamında düzenleyeceği basın toplantısını doğrulamıştı. Ancak Mobil Dünya Kongresi, koronavirüs salgını ile ilgili endişelere dayanarak iptal edilince Çinli şirketin de planları değişmiş oldu.

Eğer MWC etkinliği düzenlenseydi, Huawei’nin orada Huawei Mate X’in takipçisi olacak yeni katlanabilir telefonunu tüm dünyaya göstermesi bekleniyordu. Aynı zamanda yeni akıllı giyilebilir ürünler, Nesnelerin İnterneti ürünleri ve yeni ürün stratejisi hakkında da tanıtımlar yapılacak ve bilgiler verilecekti.

Huawei, müşterileri ve iş ortaklarıyla internet üzerinden veya bölgesel etkinliklerle iletişim kurarak en yeni ürünlerini ve çözümlerini göstereceğini söylüyor.

Bu durumda Huawei’nin 26 Mart tarihinde düzenleyeceği iddia edilen ve içinde Huawei P40 ve Huawei P40 Pro modellerini bandıracak serinin lansmanı biraz daha önem kazanıyor. MWC iptal edildiği için Huawei, Mate X ve diğer ürünlerini de bu etkinlikte duyurabilir.

Geçmişe baktığımızda, Huawei’nin P ve Mate serisi amiral gemisi telefonlarını Çin dışında tanıtmayı tercih ettiğini görüyoruz.

Koronavirüs salgını nedeniyle, birçok ülke Çin’e veya Çin’den seyahatlere kısıtlamalar uyguluyor. Aynı zamanda seyahat edenlere virüs salgını nedeniyle uyarılarda bulunuyor. Yani, şu sıralar dünya genelinde seyahatler konusunda çeşitli kısıtlamalar mevcut ve insanlar seyahat konusunda endişe taşıyor.

Eğer virüs salgını ile ilgili risk ve endişeler sürerse, Huawei’nin de Huawei P40 serisinin lansmanını ertelemek zorunda kaldığını görebiliriz. Ya da bu etkinlik Çin’de düzenlenebilir ve tüm dünyaya da internet üzerinden ulaştırılabilir.

Henüz bu konuyla ilgili olarak resmi bir duyuru yapılmadı. Ancak Huawei P40 serisinin beklenen tanıtım tarihinin yaklaştığını dikkate alırsak, konuyla ilgili tablo da yavaş yavaş netleşecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER