Teknoloji

Kongo’da SMS ve sosyal medya servislerine erişim yasağı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sınırları içerisinde sosyal medya ve SMS kullanımını sınırlandıran ülkeler arasına katılan son ülke Demokratik Kongo Cumhuriyeti oldu. Geçen ay yapılan tartışmalı seçimlerden sonra meydana gelen protesto ve çatışmaların ardından getirilen söz konusu yasak ülkenin 72 milyona yakın vatandaşının bu iletişim servislerinden mahrum kalması anlamına geliyor.

Kongo da bu kararla birlikte İran ve Suriye gibi kitlelerin organize olmasını engellemek amacıyla sosyal medya ve SMS gibi haberleşme sistemlerini karartan ülkelerin arasına girmiş oldu. Alınan bu yasaklama kararı protestocular için geçici bir engel teşkil etmekle birlikte Kongo içinde hâli hazırda 1.4 milyon civarında bir büyüklüğe sahip olan duyma engelli insanlar topluluğu için daha fazla zarar anlamına geliyor. Söz konusu kitle için SMS genel bir iletişim ve uyarı aracı olmaktan çok güvenli olmayan koşullar ve potansiyel şiddet durumları için bildirim aracı işlevi görüyordu.

Kongo’nun idari yetkililerinin bu tarz şiddetli bir adım atmasının ardında protestoya neden olan fikirleri bastırmak ve isyanı kontrol edilemeyen seviyelere varmadan önce önlemek gibi gerçekler yatıyor. Tabii ki, bu durum onları haklı çıkarmıyor.

İlgili – Forbes

İLGİLİ HABERLER