Teknoloji

Konami retro konsol yarışında “ben de varım” diyor

konami turbografx-16 mini

Nintendo, Sony, Sega, SNK ve Atari bir dönem büyük ilgi gören popüler konsollarını yenileyerek tekrar kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Atari VCS ile ikonik eğlence sisteminin modern bir versiyonunu çıkarırken, diğer üreticiler klasik konsollarının boyutlarını küçültmüş ve oynanabilen oyun sayısını da azaltmıştı. Konami denince pek çok kişinin aklına oyun konsollarından ziyade oyunlar gelse de, şirket Konami TurboGrafx-16 mini ile unutulan yönünü hatırlatıyor.

Orijinal TurboGrafx-16, 1989’da piyasaya sürülmüştü. Ancak cihazın yolculuğu 1987’de Japonya’da PC Engine ismiyle başlamıştı. TurboGrafx-16 kısmi bir popülarite yakalasa da, küresel ölçekte Nintendo’nun oyun sistemlerinin yarattığı etkiyi yakalayamamıştı. Konami’nin konsolunun “mini” versiyonu, rakiplerininkiler kadar küçük olmadığını belirtmek gerekiyor. Kumandaların boyunu küçültmeyen Konami, oyun kumandaları ve ana konsolun bağlantısını geleneksel USB girişleriyle sağlıyor.

TurboGrafx-16 mini, diğer mini konsollarda görülmeyen ayrıcalıklı özelliklere sahip. Hızlı kayıt gibi modern işlevlere sahip olan mini konsol, farklı görüntü modları da sunuyor.

Bu modlardan birisi eski moda CRT TV’lerin ekran çizgilerini yeniden yaratıyor. Ayrı olarak satılacak Multitap isimli aksesuar ise TurboGrafx-16 mini’ye beş oyuncunun aynı anda bağlanmasını mümkün kılacak.

Konami TurboGrafx-16 mini için, tıpkı rakipleri gibi, sınırlı sayıda oyun sunacak. Şu an için açıklanan listede  R-Type, New Adventure Island, Ninja Spirit, Ys BOOK I & II, Dungeon Explorer ve Alien Crush gibi oyunlar bulunuyor. Toplam oyun sayısının kaç olacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER