Eğlence

Konami ve Maradona arasındaki anlaşmazlık tatlıya bağlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

konami maradonaPopüler futbol oyunu serisi PES’in yapımcısı Konami ve futbol efsanelerinden Diego Armando Maradona arasındaki anlaşmazlık fazla uzun sürmedi. Taraflar Pro Evolution Soccer 2017’de Maradona’nın tasvirinin izinsiz olarak kullanıldığı iddiasıyla ortaya çıkan anlaşmazlıkta çözüme ulaştı.

Uzlaşma anlaşmasının mali detayları konusunda bir açıklama gelmiş değil. Ancak varılan anlaşma çerçevesinde Diego Maradona, 2020’ye kadar oyunun promosyon çalışmalarına destek verecek. Efsane futbolcu, anlaşma çerçevesinde kendisine ödenecek paranın bir kısmını Arjantin’deki futbol sahalarının iyileştirilmesi için bağışlayacak.

Geçtiğimiz ayın başında Japon oyun stüdyosu ve Arjantinli futbol efsanesi arasında iplerin iyice gerildiği göz önüne alınınca kısa sayılabilecek bir sürede uzlaşma sağlanması şaşırtıcı olarak nitelenebilir. Ancak bu noktada Konami’nin spor tarihinin en önemli figürlerinden birini elinde tutmak için ciddi bir çaba sarfettiğini belirtmek gerekiyor.

Konami Maradona ile PES serisini FIFA’ya karşı canlı tutmayı amaçlıyor

Şirketin dijital bölümünün yöneticisi Takayuki Kubo, Maradona ile yapılan görüşmelere katılmak için Arjantin’e giderek konuya verilen önemi göstermişti. Son yıllarda EA Sports’un FIFA serisine karşı geriye düşen PES için Maradona gibi önemli bir futbol markasının varlığı büyük önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER