Teknoloji

Kohler PerfectFill küvetleri sesli komutla dolduracak

kohler perfectfill

Musluk ve küvet üreticisi Kohler’in CES’e katılımı ilk başta görenlere oldukça ilginç gelmişti. Ancak aradan geçen sürede akıllı ev konseptinin daha önemli hâle gelmesi ve pandemiyle birlikte evde geçen zamanın artması, Kohler’in fuardaki varlığını daha anlamlı kıldı. Kohler, CES 2022’de de uzun süredir bahsettiği PerfectFill sistemini gözler önüne çıkardı.

Şirket PerfectFill hakkındaki ilk bilgileri CES 2018’de vermişti. Ancak akıllı küvet sistemini satın almak 2022 itibarıyla mümkün olacak. Kohler’in verdiği bilgiye göre, insanlar küveti doldurmanın ve boşaltmanın zahmetli olması nedeniyle bunu tercih etmiyor. PerfectFill burada devreye girecek gibi görünüyor.

Akıllı boşaltma sistemi ve doldurucu kumandayla birlikte çalışıyor ve aynı zamanda akıllı telefon üzerinden kontrol edilebiliyor. Küvetin ne kadar su alabileceğinin belirlenmesinin ardından kullanıcılar duvara yerleştirilen dokunmatik ekran veya uygulama üzerinden ya da sesli komut vererek doldurma işlemini başlatabiliyor.

Burada suyun derecesi de kullanıcı tarafından belirlenebiliyor. Birlikte çalışan musluk ve boşaltma sistemi, suyun taşmasını engelliyor. Soğuyan suyun üzerine sıcak su eklemek de mümkün.

Banyonun bitmesinin ardından yine dokunmatik ekran, uygulama veya sesli komutla küvetin boşaltma süreci başlatılabiliyor. Kohler PerfectFill mayıs ayında 2700 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. PerfectFill’i kullanmak için Kohler’in uyumlu vana, musluk ağzı ve küvetine de sahip olmak gerekiyor.

Kohler, PerfectFill ile birlikte H2Wise+ ve H2Wise adını verdiği su takip sistemlerini de duyurdu. Phyn ile geliştirilen sistemler, evdeki tüm su çıkışlarının basınç özelliklerini öğreniyor ve su sisteminde sızıntı olup olmadığını tespit ediyor.

H2Wise+, evdeki ana su vanasına kurulum amacıyla tasarlanmış. Böylelikle sızıntının yerini tespiti için vana otomatik olarak kapatılabiliyor. H2Wise ise ev sahiplerinin lavabonun altına kendilerinin de kurabileceği türden bir ürün. Ancak bu sistemde otomatik kapatma özelliği mevcut değil. Her iki sistem de buz kristallerinin oluştuğunu fark edip donma öncesinde uyarı verebiliyor.

H2Wise+ ve H2Wise, evde en çok su tüketen eşyaları tespit edebiliyor. Buna ek olarak, mobil uygulama üzerinden de ortalama su tüketimi verisi görülebiliyor. Her iki sistem de bu ay içinde satışa sunulacak. H2Wise için 400 dolar, H2Wise+ içinse 666.70 dolar ve kurulum ücreti ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER