Teknoloji

Kodak Super 8 kamera 2 bin 500 dolar civarında bir fiyatla satılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

kodak super 8Kodak Super 8 adını taşıyan klasik kamerasının yeni versiyonunu üretme projesini CES 2016’da duyurmuştu. Ancak ünlü tasarımcı Yves Béhar tarafından tasarlanan kamera, hâlâ piyasaya çıkmış değil. Uzun süredir Super 8 konusunda bilgi vermeyen şirket, sonunda sessizliğini bozdu. Kodak klasik kamerasının yeni versiyonunun 2 bin 500 dolar ila 3 bin dolar arasında bir fiyatla satılacağını açıkladı.

Kodak’ın yeni kamerası için belirlediği fiyat etiketi oldukça yüksek. Özellikle gündeme gelen ilk fiyatlarla karşılaştırma yapıldığında aradaki fark çok daha dikkat çekici hâle geliyor. Şirket, ilk etapta 2016’nın sonbaharında kameranın özel üretilmiş bir versiyonunu 400 ila 750 dolar arasında bir fiyat karşılığında satmayı planlamıştı. Kodak 2017’de de kameranın daha uygun bir modelinin piyasaya sürüleceğini duyurmuştu. Ancak bu planların hiçbiri gerçekleşmemişti.

Kodak artık Super 8’i 2018’de piyasaya sürmeyi planlıyor. Ancak fiyattaki bu artış, yeni Super 8’in nostaljik bir ürün olarak az sayıda kişinin görülmesi ihtimalini fazlasıyla kuvvetlendiriyor.

Kodak Super 8 ile çekilen görüntülerden oluşan bir video yayınladı

Kodak Super 8 için geri sayıma devam ederken, kamerasının yeni versiyonuna ait görüntülerden oluşan bir video yayınladı. Popüler etkinlik ve festivallerde kaydedilen görüntüler, nostalji sevenler açısından oldukça cezbedici görünüyor.

İLGİLİ HABERLER