Teknoloji

Kodak’tan yeni Super 8 film kamerası: Modern teknolojiyle klasik çekim deneyimi

kodak super 8

Kodak, 2016’da CES’te duyurduğu Super 8 film kameranın satışına hazırlanıyor. Şirket, ürün sayfasını, muhtemel müşterilerin ilgisini kaydetmeleri için yeni bir “satın almak için kaydol” butonu ile güncelledi. Kodak’ın hareketli resimler için global yöneticisi Vanessa Bendetti, The Verge‘e, kameranın 4 Aralık’ta ABD’de sınırlı sayıda satışa çıkacağını ve ardından Kanada, İngiltere ve diğer Avrupa pazarlarında piyasaya sürüleceğini belirtti.

Kamera satışa çıktığında, fiyatı tam 5.495 dolar olacak. 404 Media‘nın belirttiğine göre, bu fiyat, genellikle birkaç yüz dolara bulunabilen “vintage” Super 8 kameraları göz önüne alındığında oldukça yüksek. Ayrıca, bu fiyat Kodak’ın daha önce duyurduğu fiyatlandırmaya kıyasla da pahalı. Super 8 kamera ilk kez 2016’da duyurulduğunda, Kodak bu ürün için 400 ila 750 dolar arasında bir fiyat belirlemeyi umuyordu ve 2018’e gelindiğinde muhtemel fiyatı 2.500 ila 3.000 dolar arasına yükseltmişti.

Kodak Super 8 film kamerasının başlıca özellikleri

Kamera, modern kolaylıklarla donatılmış bir film kamerası olmasına rağmen, dijital üzerinden film çekmenin zorlukları göz önünde bulundurulduğunda oldukça dar kapsamlı bir ürün olarak görünüyor. Ancak bu, ilginç bir ekipman olmadığı anlamına gelmiyor. Temel olarak bir film kamerası olsa da, dört inçlik LCD vizör, ses kaydı için bir microSD kart ve harici bir monitör bağlamak için bir Mikro HDMI çıkışı gibi bazı modern kolaylıklara sahip. Ne yazık ki, bu modern kolaylıklar kameranın şarj portuna kadar uzanmıyor; bu port, Micro USB kullanıyor.

Film çekiminin cazibesi ve fiyat etiketi sizi rahatsız etmiyorsa, Kodak ilgilenen müşterileri daha fazla detay almak için bu rezervasyon formunu doldurmaya davet ediyor. Gerçek film üzerinde daha önce çekim yapmamış olanlar için son bir uyarı var: 404 Media, bir 35 dolarlık Super 8 film kartuşunun yaklaşık olarak saniyede 24 kare hızla iki buçuk dakikalık görüntü çekebildiğini belirtiyor. Dolayısıyla, çekimlerinizi dikkatli seçmeniz önemli.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER