Teknoloji

Kodak HTC ve Apple’ı dijital görüntüleme patentleri nedeniyle mahkemeye verdi

Kodak, kendisine ait dört dijital görüntüleme patentini izinsiz kullandıkları gerekçesiyle Apple ve HTC’yi dava ettiğini açıkladı. Davada HTC, diğer bir dijital görüntüleme patentinin izinsiz kullanımıyla suçlanmakta.Bu söz konusu patentin kullanım ihlalinden ötürü Kodak’ın Apple ve RIM’e açtığı dava ise halen sürmekte.Son dava ise dün Birleşik Devletler Uluslararası Ticaret Komisyonu’nda ve New York Bölge Mahkemesinde açılmış durumda.

Dava dilekçesinde Apple iPhone, iPad ve iPod, HTC ise akıllı telefonlarında ve tabletlerinde Kodak’ın patentine sahip olduğu ve aralarında Samsung, LG, Motorola ve Nokia’nın da bulunduğu 30’un üzerindeki şirkete kullanım lisansını verdiği görüntü aktarım teknolojisini izinsiz kullanmakla suçlanıyor. Dilekçede tarafların anlaşmazlığın çözümü için bir çok kez bir araya geldikleri ama tatmin edici bir sonuca ulaşamadıkları da belirtiliyor.

Firma Uluslararası Ticaret Komisyonu’ndan söz konusu Apple ve HTC cihazlarının ithalini yasaklanmasını talep ediyor, ancak temel amacının üretim akışını bozmak değil adil bir tazminat almak olduğunun altını çiziyor. Kodak’ın iflasın eşiğinde olduğu dedikoduları ve ayakta kalabilmek için patentini satmaya çalışması bunun patenti pazarlamak için son şansları olduğu düşüncesini akıllara getiriyor.

İlgili – Cult of Mac

İLGİLİ HABERLER