Manşetler

Kodak Ektra: Kamera efsanesi Android ile yeniden doğmaya çalışıyor

kodak ektra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

kodak ektraSöz konusu fotoğraf makineleri olduğunda, birçoğumuz için Kodak markasının ayrı bir yeri vardır. Ancak fotoğraf filmlerinin kullanımının hemen hemen tamamen ortadan kalkması ve dijital fotoğrafçılığın yaygınlaşmasıyla birlikte Kodak zora girmişti. Yeniden eski günlerine dönmek isteyen Kodak’ın bu yöndeki girişimlerinden bir tanesi de fotoğrafçılık odaklı akıllı telefonlar çıkarmak oluyor. Şirketin bu yöndeki ilk denemesi IM5 olmuştu, ancak istenen başarı sağlanamamıştı. Şimdi bambaşka bir yaklaşımla, eski bir efsane küllerinden yeniden doğrularak Kodak Ektra çıkarılıyor.

Şirketin yirminci yüzyılın ortalarından kalma, simgesel nitelikteki telemetre kamerasının adını taşıyan Kodak Ektra bir dijital kamera görünümüne sahip. Masaya yüzü aşağı dönük şekilde bıraktığınızda herkes bunun bir fotoğraf makinesi olduğunu düşünebilir. Büyük ve epey çıkıntı yapmış lensi de bunun fotoğraf odaklı bir akıllı telefon olduğunu hemen gösteriyor. Suni deri kaplamalı arka yüzey de eski cep kameralarının anısını yaşatıyor. Kodak Ektra’nın fotoğraf çekmeyi sevenleri hedeflediğini gösteren diğer ipuçları arasında kenarların bir tanesinin kavisli kabza olarak tasarlanması ve tepede yer alan metalik deklanşör tuşu da bulunuyor.

kodak ektraKamera hakkında biraz daha bilgi verelim. Büyük lensin altında Sony tarafından üretilmiş 21 megapiksel çözünürlüklü sensör bulunuyor. Sensörün büyük çözünürlüğü, Kodak Ektra’nın epey detay barındıran fotoğraflar çekebildiğini gösteriyor. Lensin f/2.0 diyafram açıklığı ve optik görüntü dengeleme özelliği mevcut. Gece fotoğraf çekenler için, ana kameranın çift LED flaş ve Arcsoft gece çekim teknolojisiyle donatıldığını da belirtelim. Selfie çekmeyi sevenler için de ön tarafa 13 megapiksel ön kamera yerleştirilmiş.

Yazılım tarafından bahsedecek olursak, varsayılan kamera uygulaması dijital “Sahne Seçim Halkası” barındırıyor. Böylelikle fotoğraf tutkunlarının en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi karşılanıyor. Bu halkada Elle, Manzara, Spor, Makro gibi özel sahne modları yer alıyor.kodak ektra

 

Kodak Ektra’da kendisine yakışacak şekilde çeşitli mobil fotoğraf düzenleme uygulamaları yüklü olarak geliyor. Snapseed varsayılan fotoğraf düzenleme uygulaması olarak belirlense de, Adobe Lightroom, VSCO ve Prisma gibi fotoğraf uygulamaları da bu telefonda mevcut.

Kodak Ektra donanım özellikleri

İçteki donanım bileşenlerinden bahsedelim. On çekirdekli MediaTek Helio X20 bu cihazı güçlendiriyor. 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 3000 mAh kapasiteli pil de diğer özellikler arasında bulunuyor. 5 inç ekran 1080 x 1920 piksel çözünürlüğe sahip. Ekranın küçük olması kamera telefonunun cebe rahatça sığmasını sağlıyor. Buna ek olarak keskinliğin de epey yüksek olmasına katkıda bulunuyor.

Kodak Ektra Android 6.0 Marshmallow yüklü olarak geliyor. Ne var ki, Android 7.0 Nougat’a güncellenip güncellenmeyeceği şu an için bilinmiyor. Ancak telefonun esas üretimini üstlenen üretici sürekli olarak Android güvenlik güncellemeleri çıkaracağı konusunda garanti veriyor.

Kodak Ektra aralık ayında 449 pound veya 499 avroluk yurt dışı fiyat etiketleriyle satışa sunulacak. Telefonun sadece Avrupa kıtasında satılması bekleniyor. Bu arada Kodak, piyasalardan gelen talepleri izleyerek buna göre telefonun hangi pazarlarda satışa çıkmaya devam edeceğini belirleyecek.

İLGİLİ HABERLER