Teknoloji

Kodak belge görüntüleme biriminin Brother’a satışı için anlaşmaya vardı

İflas durumundan kurtulmak için bir yılı aşkın süredir çabalayan Kodak, bu amaç doğrultusunda pek çok birimini elden çıkarma yönünde girişimlerde bulunmuştu. Bunlardan bazılarında başarılı olan şirket elden çıkarttığı birimlerine bir yenisini daha ekledi. Belge görüntüleme biriminin satışı için Brother Industries ile anlaşan Kodak, bu satış karşılığında kasasına 210 milyon dolar koyacak. Brother Industries faks makinesi, dikiş makinesi ve yazıcı üretiminde dünya çapında isim yapmış markalardan biri.

kodak_iflas-19012012

Kodak’ın belge görüntüleme birimini satın alan Brother, birimin 67 milyon dolar tutarındaki ertelenmiş hizmet geliri sorumluluğunu da ödeyecek. Anlaşmanın tamamlanması için mahkemenin onayı gerekiyor. Mahkemenin inceleme süreci içinde Kodak’ın mahkeme onaylı bir açık arttırma ile birim için daha iyi teklifler aramasına da izin verildi. Sürecin sorunsuz işlemesi durumunda anlaşmanın haziran ayında tamamlanması bekleniyor. Kodak’ın belge görüntüleme biriminin satın alınmasıyla birlikte Brother’ın mevcut ürün ve servis gamı genişleyecek. Tarayıcılar, görüntü yakalama yazılımları ve görüntüyle ilgili diğer servisler şirketin portföyüne eklenmiş olacak.

Satışa ilişkin olarak açıklama yapan Kodak’ın belge görüntüleme birimi başkanı Dolores Krutchen, bu anlaşma çerçevesinde birimin pazardaki lider konumunu koruyacağını ve kurumsal müşterilerine yüksek kaliteli ürün ve servisler sunmaya devam edeceğini belirtti. Diğer birimlerini de yılın geri kalanında elden çıkarmayı hedefleyen Kodak, 2013 sona ermeden iflas durumundan kurtulmayı planlıyor.

İlgili >> Kodak

İLGİLİ HABERLER