Teknoloji

Kodak 4KVR360 ile eski 360 derece kamerasının eksiklerini kapatıyor

kodak 4kvr360

kodak 4kvr360Bu yılın başında düzenlenen CES tüketici elektroniği fuarında Kodak markalı SP360 aksiyon kamerasını duyuran JK Imaging, kullanıcılara mükemmel sanal gerçeklik içerikleri oluşturma imkanı sunmayı amaçlamıştı. Ancak gerçek anlamda küresel görüntü oluşturmak için iki adet kameraya ihtiyaç vardı ve bu da çok pratik sayılmazdı.

Şirket şimdi bu yanlışlığı yeni tanıttığı Kodak 4K VR kamerası, 4KVR360 ile düzeltmeyi amaçlıyor. Bu makine tüm kaydı kendi başına üstleniyor. 20 megapiksel sensörü, orijinal modeldeki tek lensin aksine, öne ve arkaya yerleştirilmiş lensleriyle 4KVR360 etrafında olup biten her şeyi yakalıyor.

Kodak 4KVR360 Wi-Fi üzerinden telefonunuza veya Bluetooth üzerinden uzaktan kumandaya bağlanabiliyor. microSD kart aracılığıyla 128 GB’ye kadar çekimi saklayabilen bu kameranın çıkışı için 2017 yılına kadar beklemek gerekiyor. Henüz bir fiyat bilgisi de bulunmuyor.

360 derece kamera pazarı giderek kalabalıklaşmaya başladı. Nikon ve Samsung gibi büyük markaların çıkardığı ürünlerin yanı sıra Ricoh ve 360Fly gibi daha küçük şirketlerin de ürünlerini görüyoruz. JK Imaging de bu oyuna biraz geç de olsa katılacak. Eğer gelecek yılki planlarınız arasında bir VR kamerası almak varsa ve yolunuz yurt dışına düşerse, bu Kodak markalı kamerayı dikkate alabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER