İpucuManşetler

Nintendo oyunları iPhone’da nasıl oynanır?

Apple’ın yeşil ışık yakmasıyla birlikte Delta adlı Nintendo oyun emülatörü App Store’a geldi. “delta” diye aratarak bu uygulamayı bulabilir ve ücretsiz indirebilirsiniz.

Delta’yı açtığınızda, neredeyse bomboş bir arayüz göreceksiniz. Oyunları kendiniz bulmalısınız. Bunun için Google’ın yolunu tutun, istediğiniz oyunun emülatör dosyasını bulun. “super mario land game boy emulator” gibi biraz detaylı bir arama sonucunda istediğinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emülatör dosyasını indirdiğim web sitesi başka birçok emülatör oyununa ev sahipliği yapıyor. İstediğiniz oyunlar için bu siteye bir göz gezdirebilirsiniz. Emülatör dosyasını telefona indirdikten sonra Delta’ya geri dönün, sağ üst köşedeki + simgesine tıklatıp indirdiğiniz dosyayı bulun ve çalıştırın.

Artık Super Mario Land oynamaya hazır. Yaklaşık 30 yıl önce Game Boy’da oynadığım oyunu, daha parlak bir ekranda ve doyurucu bir sesle oynayabiliyorum. iPhone 15 Pro, Game Boy’a nazaran daha az ergonomik, tuşlar birbirine daha yakın, ayrıca parmaklarınız ara sıra tuşların dışına taşabilir. Her ne olursa olsun, yine de zevk veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER