Manşetler

KitKat bir ay geçmeden Android cihazlarının yüzde 1.1’ine ulaştı

Android 4.4 KitKat, Google tarafından yayınlanışının üzerinden iki hafta gibi kısa bir sürenin geçmesinin ardından Android ile çalışan cihazların yüzde 1.1’inde görülüyor.

android-kitkat-surpriz-yumurta-041113

31 Ekim tarihinde LG Nexus 5 ile birlikte duyurulan u yeni sürüm şu anda Nexus 4, Nexus 7 ve Nexus 10 gibi Google cihazlarında çalışıyor. Samsung Galaxy S4 ve HTC One’ın Google Edition versiyonları da bu yeni sürümü almaya başladı. Ancak üreticilerin kendi markalarıyla çıkardığı cihazların güncellenmesinde henüz bir hareketlilik söz konusu değil. Yalnızca ABD’de satılmış olan HTC One’lara KitKat güncellemesinin gelmeye başladığı söyleniyor.

Google, Android sürümlerinin dağılımını her ay düzenli olarak paylaşıyor. Dün yayınlanan rakamlar Google’ın Android mobil işletim sistemlerinin yeni sürümlerini genele yayma konusunda hızlı olamayacağı gerçeğini bir kez daha gösterdi. Ne var ki, gelecek ayın raporları geldikçe KitKat’ın dağılımının daha da arttığını göreceğiz.

android-kitkat-dagilim-031213

Yayınlanan istatistikler bir önceki sürüm Jelly Bean’in de sağlam bir yükseliş gösterdiğini ortaya koyuyor. Geçtiğimiz ekim ayında yüzde 50 pazar payını aşan Jelly Bean, kasım ayında da payını yüzde 52.1’den 54.5’e çıkarmayı başardı.

Daha eski versiyonlara bakıldığında Ice Cream Sandwich’in payının yüzde 18.6’ya, Gingerbread’inkinin de yüzde 24.1’e gerilediği görülüyor.

İlgili >> Android Geliştiricileri

İLGİLİ HABERLER