Teknoloji

Kinect’i çıkarmak Xbox One’ın PS4’ü grafik yeteneklerinde yakalamasını sağlayabilir

Microsoft’un önümüzdeki ay Kinect’siz bir Xbox One paketini satışa sunacağını açıklaması pek çok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Şirketin daha önce Kinect’i ”oyunun geleceği” olarak lanse ettiği göz önüne alınınca bu kararın oldukça cesur olduğunu söylemek mümkün.

xbox-one-kinect-140514

Kinect’siz Xbox One kararı Kinect’in geleceğiyle ilgili şüpheler oluşmasına neden olurken, Microsoft’un Kinect’ten boşalan GPU kapasitesinin nasıl kullanılabileceğine ilişkin olarak oyun yayıncılarıyla temasa geçtiği ifade edildi. Yeni nesil oyun konsollarının piyasaya çıktığı günden bu yana Sony PS4’ün grafik konusunda Xbox One’a üstünlük sağladığına dikkat çekilirken, ekstra grafik gücünün devreye girmesiyle birlikte Xbox One’ın bu farkı kapatabileceği belirtiliyor.

Halihazırda Xbox One’ın grafik işlemcisinin bir kısmı Kinect’e ayrıldığı için geliştiricilere kapalı durumda. Eurogamer’a göre bu alan Xbox One’ın grafik işlemcisinin yüzde 10’luk kısmını oluşturuyor.

Polygon’a konuşan Xbox yöneticisi Yusuf Mehdi’yse bu alanı kullanmanın yollarını aradıklarını, nihai kararda Kinect’in durumunun etkili olacağını ifade etti. Mehdi oyun yayıncılarıyla konuya ilişkin olarak sürdürdükleri temasın önümüzdeki dönemde artacağını da sözlerine ekledi. Microsoft’un önümüzdeki ay düzenlenecek E3’te konuya ilişkin daha detaylı açıklamalar yapması bekleniyor.

İlgili >> Eurogamer, Polygon

İLGİLİ HABERLER