Eğlence

Kinect 2 dudak hareketlerini okuyacak kadar hassas olacak

Microsoft’un Xbox 360 için geliştirdiği hareket tabanlı oyun kumandası Kinect’in kullanımı bir oyun kumandasının ötesine geçecek gibi görünüyor. Yine de, Kinect’in orijinal kullanım alanıyla ilgili güncelleştirme çalışmaları da sürekli yapılmakta. Gelecek nesil Xbox 720 cihazıyla ilgili dedikoduların artmaya başladığı şu günlerde gelecek Kinect cihazıyla ilgili söylentiler duymak da garip kaçmıyor. Eurogamer sitesinin haberine göre Kinect 2 için çalışmalar başlamış bile.

Sitenin kaynaklarından aldığı bilgilere göre Kinect 2 çok etkileyici bir hassasiyet derecesine sahip olacak. Yeni cihazın dudak hareketlerini yakalayacak kadar hassas olacağı iddia ediliyor. Yeni cihazla ilgili bilgi sahibi olan yazılım geliştiricileri de oyuncuların hangi yöne baktıklarının veya hangi oyuncunun sinirli olduğunun bile bilineceğini işaret ediyor. Kinect’in okuyacağı duyguların sadece kızgınlıkla kalmayacağı belirtiliyor.

Pocket-lint’in haberine göre mevcut Kinect’in hassasiyet derecesini sınırlayan faktörlerin bir tanesi verinin USB bağlantısı üzerinden iletiliyor olması. Bu durum akıllara hassasiyet derecesi artacağı belirtilen Kinect 2’nin yeni bir bağlantı arayüzü kullanabileceği ihtimâlini getiriyor. Bu noktada USB 3.0’ın kullanılacağını düşünebiliriz.

İlgili – Eurogamer
İlgili – Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER