EğlenceManşetler

Kimdir iOS Uygulama İncelemesi

Bilgi yarışmaları kuşkusuz pek çok kişi için en eğlenceli şeyler arasında yer alıyor. Bilgi yarışmaları sayesinde bir yandan bilgileri ölçmek, diğer yandan da eğlenmek mümkün olabiliyor. Kesin bir değer vermek mümkün olmasa da ülkemizde de bu türün hatrı sayılır bir alıcı kitlesi olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bu kitlenin bir kısmı ekrandaki bilgi yarışmalarına katılarak bu sevgisini daha değişik bir boyuta taşısa da, benim de dahil olduğum bir grup ise bu yarışmalara ekran başından katılmaya devam ediyor. Ancak, akıllı telefon ve tabletler hayatımızın hemen hemen her alanında olduğu gibi bu konuda da imdadımıza yetişti ve bilgisini başka bir platformda sınamak isteyenlerin yardımına koştu. Artık televizyona çıkmadan da telefon üstünden bilgiyi sınamak, hatta ödül kazanmak mümkün hale geldi. Bu doğrultuda geliştirilmiş uygulamalardan biri olan Kimdir ise görselliğe verdiği önem ile muadillerinden sıyrılıyor.

Kimdir’i görsel bir bilgi yarışması olarak tanımlamak pek yanlış olmayacaktır. ”Resimdeki ünlü kimdir?” sorusunun cevabına dayalı bir oyun olan Kimdir’de görsel hafızanın büyük bir önem taşıdğını belirtmek gerek. Yüz hafızasına güvenmeyen birinin bu oyunda başarılı olması pek de ihtimaller dahilinde duran bir şey değil.

Yarışma kısmına devam etmeden önce uygulamanın genel yapısı ile ilgili biraz bilgi verelim. Tıpkı bazı diğer oyunlarda olduğu gibi Kimdir’de de Ödüllü Yarışma başlığı altında bir kategori mevcut. Bu kategori altında yarışırken kazanmak mümkün, ancak katılım konusunda bir limit ve bazı kurallar olduğunu belirtmek gerek. Sadece spor olsun diye yarışmak isteyenler ise ana ekranda Yarışmaya Başla seçeneğine dokunarak, kategori seçim ekranına gidebilirler. Kategori seçiminde ise oyuncunun önüne 6 seçcenek sunuluyor gibi gözükse de, aslında 4 seçenek sunuluyor. Zira Müzik veya Manken kategorisini seçebilmek için bu kategorileri uygulama içi satın alma özelliği ile satın almak gerekiyor. 0.99 dolar karşılığında bu kategorilerden birini satın alarak soru yelpazenizi genişletmeniz mümkün. Uygulama içi satın almaya başvurmadan ulaşılabilecek kategoriler ise Sinema, Spor, Siyaset ve Çizgi Film.

Oyunun oynanışna baktığımız zaman, bir fotoğrafın çeşitli sayılar ile kapatıldığını ve fotoğrafın hemen altında ise biri doğru cevap olan dört tane seçenek görüyoruz. Fotoğrafa her dokunuşta bir kareyi görünür hale getiriyoruz ancak o karenin üstünde yazan sayı kadar puan kaybediyoruz. Eğer şanslı isek bazen puan kaybetmeden bir kareye dokunup tüm fotoğrafı görünür hale getirebiliyoruz ya da yanlış cevap verme lüksü sağlayan Sigorta’dan faydalanabiliyoruz. İstatistik, yary yarıya ve pas geçme gibi joker seçenekleri de yine mevcut. Yarışmada ilerledikçe soruların giderek zorlaştığı ve fotoğraftaki kişilerin giderek daha az ünlü olduğunu da burada belirtmek gerek.

Bilgi yarışmalarını sevenler, görsel ve magazinsel hafızasına güvenenler için biçilmiş kaftan olan Kimdir, güzel vakit geçirmek için oldukça işlevsel bir uygulama. Televizyona çıkmadan bilgisini kazanca dönüştürmek isteyenlerin Kimdir’i atlamamalarını tavsiye ediyoruz.

İlgili >> App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER