Teknoloji

Kim Dotcom Mega’da pürüzsüz deneyime yakında ulaşılacağını belirtti

MegaUpload’un arkasındaki isim olan Kim Dotcom uzun süredir beklenen ikinci projesi Mega’yı geçtiğimiz haftasonu faaliyete sokmuştu. Servisin kısa sürede 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaşması Dotcom’u sevindirse de, kullanıcı sayısının tahmin edilenden fazla olması sorunları beraberinde getirdi. Altyapının ilk etapta bu kadar fazla kullanıcıyı beklememesi sebebiyle sistemde sorunların yaşandığı ve pek çok kişinin dosyalarını yükleyemediği belirtildi.

mega-kim-dotcom-200113

Dosya yükleme aşamasına kadar sorunsuz gelen pek çok kullanıcı yükleme işleminin başladıktan bir süre sonra donduğunu dile getirdi. Gizmodo’dan Joe Brown 23 saatlik yükleme sürecinde tek bir bayt bile transfer edemediğini söylerken, onay için gelen e-postaların kaybolması nedeniyle pek çok kullanıcının servise giriş yapamadığı öğrenildi. Kimi kullanıcıların ise siteye giriş dahi yapamadığı ifade edildi.

Yaşanan sorunların farkında olduğu anlaşılan Kim Dotcom Twitter hesabı aracılığıyla bir açıklama yaptı. Küçük hataları ve sunuculardaki problemleri çözmek için çalıştıklarını söyleyen Dotcom Mega’nın yavaş bir şekilde dengeye oturduğunu belirtti. Popüler internet girişimcisi sorunların yakında çözüleceğini ve pürüzsüz deneyime ulaşılacağını sözlerine ekledi.

İlgili >> Joe Brown (Twitter), Kim Dotcom (Twitter), Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER